Trene med vond hals

0
36
Trene med vond hals
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Trening med lav til moderat intensitet kan bidra til å forbedre immunresponsen din når du har vondt i halsen, men er det lurt å trene?

Imidlertid, hvis sår hals er ledsaget av flere symptomer som feber, vil du kanskje unngå trening til symptomene avtar. Søvnmønster, kosthold og alder er blant hensyn som bør tas, når vi skal avgjøre om trening er passende når du lider av vond hals.

Årsaker og symptomer

Selv om mange virus- og bakterieinfeksjoner kan forårsake vond hals, er rhinovirus en av de vanligste – derav navnet «forkjølelse». Hvis vond hals er et symptom på forkjølelse, kan du også oppleve flere symptomer som rennende nese, tretthet, hoste eller tetthet i lungene. Mer alvorlige symptomer inkluderer feber, bihulebetennelse og hovne kjertler. Unngå trening og kontakt lege hvis du opplever symptomer lenger enn sju til ti dager, eller har feber.

Trening med lav til moderat intensitet

Trening med lav til moderat trening kan være gunstig hvis du opplever forkjølelsessymptomer fra nakken og opp, for eksempel vond hals. Turgåing, sykling, tøying og yoga er noen eksempler på øvelser med lav til moderat intensitet. Å redusere varighet på treningen er også enkle måter å redusere treningsintensiteten på.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Trening med høy intensitet

Høyintensiv trening kan undertrykke immunforsvaret, og bør derfor unngås mens du lider av vondt i halsen. Høyintensiv trening inkluderer løping, tung vektløfting og konkurranser.

Ytterligere hensyn du bør ta

Hvis vond hals er ledsaget av tetthet eller smerter i brystet, tretthet og feber, må du unngå trening til symptomene avtar. Rådføre deg alltid med lege før du trener med vond hals hvis du har andre helseproblemer, er eldre eller gravid, eller fortsatt ikke er sikker på om du skal trene. Når du lider av vond hals og trener, drikk rikelig med vann, ha et godt og sunt kosthold og få god hvile for å unngå å forlenge eller forverre symptomene.

Relaterte artikler:

Trene med sår hals

Hva hjelper mot sår hals

Annonse fra MILRAB