Trene med migrene

Ønsker du å trene regelmessig selv om du har migrene? Få tips til hvordan du kan trene med migrene, og minimere risikoen for treningsutløst migrene.

Hvordan trene med migrene

Velg en aktivitet du liker. Enten det er rask gange, jogging, svømming, sykling. Det er mer sannsynlig at du greier å trene regelmessig når du liker aktiviteten. Trene med lav intensitet slik at du unngår overbelastning. Trene opp utholdenheten gradvis. Når du blir mer komfortabel med treningen, kan du gradvis trene med høyere intensitet. Øvelser som å løpe i trapper og å gjøre bokshopp kan styrke musklene, beina, ledd og leddbåndene.

Målet ditt bør være å bevege deg mer og sitte mindre. Ha mål om å utføre 150 til 300 minutter aerob trening med moderat intensitet, og to eller flere dager med styrketrening i uken. En rask spasertur opp og ned på kontoret eller jogge opp trappene kan også inngå som en del av dette målet.

Mat når du trener

Spis smartere. Fordi blodsukkeret ditt synker under trening, er det viktig å ha en energikilde mens du trener. Mat med protein som proteinbarer og nøtter, er gode snacks før du trener. Spis 1-2 timer før du trener. Å gå for lenge uten å spise kan fremprovosere en migrene.

Få i deg nok drikke

Hold deg hydrert, før, under og etter en trening. Folk som får migrene regelmessig kan oppleve en episode hvis de er dehydrert, spesielt mens de trener. Behovet for væske vil være høyere hvis du trener regelmessig og lever i et varmere klima. I en studie fant forskere at personer med migrene som drakk mer vann, hadde en reduksjon i intensiteten på hodepine.

Oppvarming og nedkjøling

Varme opp før trening, og kjøl ned etter trening. Å begynne å trene uten skikkelig oppvarming kan utløse en migrene. Prøv å ta en 5 minutters spasertur før du begynner å løpe, jogge eller sykle; eller Hvis du driver med styrketrening, kan du prøve å varme opp med noen lette vekter først. Etter treningen, kan du jogge 5-10 minutter for å kjøle ned. Dette kan bidra til å redusere noe av muskelsårheten etter trening.

Hold deg temperert

Hvis du er overopphetet, kan det utløse en migrene. Det er best å trene i et kjølig, temperert miljø. Hvis du vil trene ute i løpet av de varme sommermånedene, er det å anbefalt å gjøre det tidlig på morgenen eller senere på kvelden, når varmen og fuktigheten er mindre. En studie fant at risikoen for migrene steg nesten 8 prosent for hver 9 graders temperaturøkning.

Ha en god holdning når du trener

Se på holdningen din når du trener. Å ha feil holdning mens du trener, kan legge ekstra stress på hodet, nakken og skuldrene, noe som kan utløse en migrene.

Relaterte artikler:

Trening mot migrene

Migrene og trening

Om forfatteren

Legg inn kommentar