Trene med egen kroppsvekt

Å trene med egen kroppsvekt kan hjelpe deg å holde deg i form hjemme fordi de krever lite eller ingen utstyr. Lær mer om hvilke øvelser du kan bruke.

Disse øvelsene bruker vekten av kroppen din mot tyngdekraften for å gi motstandstrening for musklene dine.

Crunches

Øvelser som retter seg mot magemusklene og styrker kjernen, forbereder deg ikke bare for tøffere kroppsvektøvelser for hele kroppen, men hjelper deg også med å utføre bevegelsene i lengre sett.

Omvendte crunches

For denne variasjonen på den klassiske crunchen, legg deg på ryggen med hendene ved siden av deg. Løft bena i lufta mens du bøyer hoftene til omtrent 90 grader og opprettholder en nøytral ryggrad. Pust dypt inn, og løft hoftene dine fra gulvet mens du puster ut mens du forestiller deg å prøve å berøre taket med tærne.

Supermann

Supermann retter seg mot magemusklene og korsryggen. Legg deg på magen med armene strukket ut foran deg og beina strukket ut bak deg. Løft armene og bena dine fra bakken noen få centimeter, hold noen sekunder og senk deretter.

Armhevninger

Pushups er en sikker, styrkebyggende øvelse for overkroppen og kjernen. Start i en plankestilling eller senk knærne mot underlaget hvis du fremdeles bygger opp styrke.

Planken

Kom deg i en plankeposisjon med hendene litt bredere enn skuldrene og beina parallelle. Trekk magen inn og opp for å engasjere kjernen og opprettholde en nøytral ryggrad for å unngå å kollapse i skuldrene eller slippe hoftene.

Fjellklatrere

Hold hendene på underlaget og skyv fra med føttene, slik at du vekselvis løfter hvert kne til brystet (ligner på å løpe på plass) i opptil 2 minutter. Hold ryggraden nøytral, ikke buet.

Pullups

Pullups er en flott, enkel måte å bygge overkroppsstyrke på. Pullups krever noe grunnleggende utstyr som en pullup-bar hengt i en døråpning, eller noe du kan henge i ute, for eksempel som del av en bootcamp.

Dips

For dips trenger du ganske enkelt en solid stol. Sitt på kanten av stolen med håndflatene nede og grip kantene. Skyv fremover så langt at baksiden din rydder stolkanten og bøy albuene til 90 grader.

90 grader

Med ryggen mot en vegg og føttene omtrent 40-50 centimeter fra veggen, skyv ned til knærne er i 90 graders vinkel. Hold posisjonen så lenge du kan, og hold ryggraden limt til veggen og hoftene parallelt med knærne, i opptil 2 minutter.

Spensthopp

Spensthopp er en favoritt på grunn av sin eksplosive kraft som retter seg mot kjerne- og underkroppsmuskulaturen.

Ettbeins knebøy

Denne dynamiske øvelsen vil teste balansen din og engasjere setemuskulaturen. Legg en gjenstand på gulvet, flere meter foran deg (kanskje en bok). Stå på ett bein og balanser på det i 20–30 sekunder, og legg deretter til en liten knebøybevegelse.

Gående utfall

Gående utfall trener lår, sete, hamstrings, legger og kjerne. Start i den ene enden av rommet og ta et langt skritt fremover med høyre bein og bøy kneet til 90 grader for å lande i et utfall. Rett kneet for å stå opp igjen, og gå fremover med det andre beinet for å lande i et annet lunge.

Hoppende utfall

Hoppende utfall retter seg mot hofter, setemuskler og lår, og ved å legge til et hopp får hjertet til å pumpe. Start i en klassisk utfallstilling med en fot frem og en fot bak. Bøy knærne dypere, og hopp deretter opp høyt for å bytte beinposisjon.

Relaterte artikler:

Trening med kroppsvekt

Styrketrening med egen kroppsvekt

Om forfatteren