Trene med bihulebetennelse

Trening er vanligvis en utmerket måte å forbedre helsen din. Men når du lider av en bihulebetennelse, kan du lure på om du bør fortsette med den vanlige treningsrutinen, redusere litt eller ta en pause for å la kroppen hvile.

Under en bihulebetennelse er bihulehulen infisert. Vanligvis er bihulene dine fylt med luft, men de kan bli fylt og blokkert med væske. Virus og bakterier kan trives i dette miljøet, noe som kan forårsake infeksjon i området. Infeksjonen kan utløses av nesepolypper, allergier, forkjølelse og andre problemer. Du kan lide akutt bihulebetennelse, som vanligvis varer mindre enn fire uker, eller kronisk bihulebetennelse, som varer mer enn åtte uker.

Under en bihulebetennelse kan bihulene dine bli betente og hovne. Selv om disse infeksjonene er vanlige, kan de fremdeles være en grunn til å begrense bestemte typer trening når dette problemet er til stede.

Kan du trene trygt med en sinusinfeksjon?

Hvis du prøver å trene mens du har en bihulebetennelse, vil det mest plagsomme symptomet være tett nese. Løping og vektløfting er de to øvelsene som er mest berørt av en bihulebetennelse. Hvis nesegangene er tette, kan det føre til at du blir svimmel, noe som kan påvirke følelsen av balanse og koordinasjon.

Som et resultat anbefales det ofte at du unngår å løfte vekter mens du har en bihulebetennelse. Du må også unngå sport eller trening hvis du føler brysttrykk. Dette kan føre til at det er vanskelig for deg å puste og til slutt føre til at hjertet ditt må jobbe hardere og raskere.

Når du har en bihulebetennelse, er det også fort gjort å bli dehydrert. Dette er grunnen til at det er enda viktigere å holde seg ordentlig hydrert under enhver form for fysisk aktivitet. Hvis du planlegger å trene, kan du prøve å drikke dobbelt så mye væske som du vanligvis gjør. Drikk rikelig med klare væsker, som kan hjelpe deg med å holde neseutslippene tynne og la det renne lettere.

Kan trene hjelp med symptomer på bihulebetennelse?

Selv om du kanskje ikke har lyst til å gjøre mye når du har en bihulebetennelse, kan visse, lette øvelser bidra til å stimulere strømmen av slim og øke beskyttelsen av hvite blodlegemer. Dette er med på å bekjempe infeksjonen. Trening utløser også frigjøring av endorfiner, som er reseptorer i hjernen som kan redusere opplevelsen av smerte og bidra til å utløse en lykkelig og positiv følelse. Hvis du vil trene når du har en bihulebetennelse, er gode valg en sykkeltur eller rask gange. Det er imidlertid best å unngå aktiviteter der du må senke hodet. Dette vil bare øke sinustrykket.

Relaterte artikler:

Hvor lenge varer bihulebetennelse

Hva hjelper mot bihulebetennelse

Lightent.com

Om forfatteren

LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK
LUKK