Trene magemuskler hjemme

Å kombinere et sunt kosthold med et treningsprogram for mage, vil styrke magemusklene og gi deg en sterk og hard magemuskulatur.

Spis hele mat

Å ha et kosthold med matvarer som ikke har blitt bearbeidet, og som ikke har mange kunstige ingredienser, gir deg de beste sjansene for suksess når det gjelder å bli kvitt fett rundt magen. Den enkleste måten å gjøre dette på er å lage mat fra bunnen av i stedet for å gå ut å spise eller kjøpe tilberedt mat. Selv om disse alternativene er veldig praktiske, er det vanskelig å vite nøyaktig hva du spiser. Kjøp i stedet hele, ferske ingredienser og lag så mange måltider selv som mulig.

Spis frokost hver morgen

Å starte dagen med en sunn frokost er en viktig for å slanke seg. Det er fordi å spise næringsrike kalorier først vil holde deg mett og energisk i flere timer. Å hoppe over dette måltidet vil gjøre det mer sannsynlig at du spiser en stor lunsj og middag, med snacks i mellom.

Drikk mye vann

Å drikke rikelig med vann har vist seg å øke folks metabolske hastighet med opptil 30%. Resultatene er best når du drikker 8 glass eller mer per dag, og fordeler dem i løpet av dagen for å holde deg godt hydrert. Å drikke rikelig med vann vil hjelpe deg med å forbrenne kalorier raskere og holde kroppen din i god stand for det neste viktige trinnet, å trene opp magemusklene hjemme.

Få rikelig med søvn hver natt

Mangel på søvn kan føre til at folk øker fett rundt mage av to årsaker. For det første stresser det kroppen og forårsaker overproduksjon av kortisol. For det andre øker det appetitten, noe som gjør folk mer sannsynlig å overspise mat som de normalt vil avstå fra å spise. Hvis du får nok søvn, kan du våkne tidlig, spise en sunn frokost og ta sunne valg til lunsj og middag. Løsningen er å få 7 til 9 timer søvn så ofte som mulig.

Gjør crunches

Dette er en av de beste øvelsene du kan gjøre for å begynne å styrke de magemusklene med en gang, hjemme, uten å måtte dra på treningsstudioet. Du trenger ikke noe spesielt utstyr – bare en matte på gulvet.

Gjør sidecrunches

Kom i samme posisjon som du bruker for å gjøre vanlige crunches, med knærne bøyd og armene krysset over brystet. Denne gangen cruncher du til den ene siden og beveger hodet og armene til venstre eller høyre for knærne. Crunch på samme side i ti til tjue repetisjoner, og bytt deretter til den andre siden. Gjør to til tre sett.

Gjør planker

Denne øvelsen kan virke lett, men du vil føle forbrenningen som forteller deg at du gjør noe riktig. Dette er en god øvelse å gjøre hvis du er bekymret for å få magemusklene til å se for store ut, og du bare vil ha dem flate og tonede.

Gjør sideplanker

Kom i samme posisjon som du antar for vanlig planken Denne gangen, løft deg opp på bare en underarm – enten høyre eller venstre – og pek den andre hånden mot himmelen. Kroppen og hodet skal dreies sidelengs. Hold posisjonen i 30 sekunder, og gjør deretter det samme på den andre siden. Sideplanken styrker de skrå musklene på hver side av magen.

Sykkelcrunches for å jobbe med nedre mage

Legg deg på ryggen med knærne bøyd slik at leggen er parallell med gulvet. Rett ut venstre bein, og ta venstre albue og høyre kne sammen ved å vri på kroppen. Rett deretter ut høyre bein, og ta høyre albue til venstre kne og gjenta repetisjonene.

Gjør beinhev

Legg deg på ryggen med armene på sidene og beina strukket ut. Hold beina sammen og ryggen rett, løft beina fra gulvet til de når 90 graders vinkel. Hold dem i et par sekunder, og senk dem deretter ned på gulvet. Gjør 3 sett med 15 beinhev.

Ikke glem aerob trening

Utfør aerob trening, som å løpe, gå, sykle og svømme, noen ganger i uken. Husk at kroppen din trenger å forbrenne fett slik at magemusklene dine blir synlige, og aerob trening hjelper deg med vekttap for hele kroppen.

Relaterte artikler:

Hvordan trene nedre magemuskler

Trene magemuskler hver dag

Om forfatteren