Trene mage

En flat mage er ikke bare noe som er verdt å forfølge på grunn av hvordan det får deg til å se ut. Lær mer om hvordan du skal trene mage.

KAMPANJER HOS MILRAB |

En midje som er proporsjonal med høyden din er en markør for sunn vekt.

Hvis du har funnet ut at du trenger å redusere fettet rundt midjen, er ikke mageøvelser det første du skal begynne med. Du vil starte med å sikre at du spiser et sunt kosthold, og deretter gjennomføre noen øvelser designet for å hjelpe deg med å redusere fett rundt midjen. Du kan ikke målrette fettap på bestemte områder av kroppen, men ved å gjennomføre styrkeøvelser som fungerer på en rekke muskler, samtidig som du øker pulsen, vil du forbrenne flere kalorier og senke den totale kroppsfettprosenten din.

Bønnecrunch

Legg deg på ryggen med føttene flatt på underlaget og knærne bøyde. Forlenge armene og ta hendene sammen mellom knærne. Curl haken mot brystet, løft skuldrene fra bakken og strekk hendene så langt frem som du kan. Senk skulderbladene tilbake mot bakken.

Sidecrunch

Legg deg på ryggen med føttene flatt på underlaget og bøyde knær. Strekk begge armene mot føttene. Curl haken mot brystet, løft skuldrene fra bakken, trekk navlen inn mot ryggraden og strekk en arm fremover for å ta på hælen på hver fot, deretter den andre, uten å senke skuldrene tilbake til bakken.

Tauklatrer

Legg deg på ryggen med begge beina strukket mot taket, albuene er bøyd og hendene på brystet. Curl haken mot brystet, løft skulderbladene fra underlaget og strekk den ene armen om gangen mot den motsatte foten – samme hånd-over-hånd-bevegelse du vil gjøre når du klatrer i et tau. Hold skulderbladene løftet og kjernen engasjert gjennom hele bevegelsen.

Omvendt crunch

Denne variasjonen på crunch de fleste er kjent med, som innebærer å bevege beina mot brystet, i stedet for å løfte overkroppen fra gulvet, og det er faktisk den mest effektive av crunch. Det er fordi den engasjerer hele mageområdet og spesielt den nedre delen av magen, et område som standardcrunch ikke trener i stor nok grad. Dårlig teknikk resulterer ofte i at folk som utfører en rekke repetisjoner har vondt i nakken i stedet for vondt i magen dagen etter.

For å utføre den omvendte crunch, legg deg på ryggen og løft beina slik at lårene er vertikale og knærne er bøyd 90°. Bruk magen for å trekke knærne inn i brystet og løfte hoftene dine fra bakken. Hold et sekund, og senk deretter sakte ned igjen.

Knær til albuen

Start i den øverste trykkposisjonen med begge hender flatt mot underlaget under skuldrene, slik kroppen din danner en rett linje fra nakken til hælene. Engasjere kjernen din og løft sakte beinet fra gulvet mens du holder hoftene rett mot underlaget. Bøy kneet for å bringe beinet opp mot brystet til kneet og albuen berører. Ved å opprettholde spenningen i kjernen, beveger du det løftede beinet sakte tilbake til utgangsposisjonen. Alternere sider for hver repetisjon, og ha som mål å gjennomføre tre sett med ti repetisjoner på hver side, noe som virkelig får magemusklene til å jobbe.

Relaterte artikler:

Hvordan få flat mage uten å trene

Hvordan få flat mage fort

Om forfatteren