Trene løping på tredemølle

Trene løping på tredemølle. Lær mer om hvordan du kan trene løping på tredemølle som et supplement til trene ute, for å bli en mer utholdende løper.

Løpe på tredemølle som trening

Tredemølle kan være en effektiv måte å bygge opp utholdenhet, og kan være et fint alternativ å supplere med løping ute, spesielt om vinteren da det kan være kaldt og glatt ute. Tredemølle gir deg på mange måter det du trenger for å bli en bedre løper.

Hvordan trene løping på tredemølle

I prinsippet kan du trene helt likt som ute når du skal trene løping på tredemølle. Velg om du vil bruke tredemøller på treningsstudioer eller om du har en mølle hjemme. I dag kan du få avanserte tredemøller til drøyt 20000 kroner. De aller fleste tredemøller har forhåndsinnstilte program og kan stilles inn manuelt med tanke på fart og stigning på mølle. For å utjevne for manglende luftmotstand og fraspark når du trener på mølle, bør du legge inn 2 prosent stigning på tredemølla. Veksle mellom å trene med lav, moderat og hard intensitet på tredemøllen, med en hovedvekt på trening med lav intensitet. Du kan bruke forhåndsinnstilte program der det er hensiktsmessig. Det eneste du trenger å tenke på er å løpe, og la tredemølla øke og senke hastigheten, eventuelt legge inn stigninger.

Trene løping på tredemølle

For mange kan det være enklere å komme i gang med løping ved å trene på tredemølle, spesielt om vinteren da det er kaldt og glatt ute. Har du plass til det, bør du vurdere å kjøpe en tredemølle å ha den hjemme. Det er både plass- og tidsbesparende, med tanke på trening i en hektisk hverdag.

Relaterte artikler:

Den beste intervalltreningen for nybegynnere

Effektiv intervalltrening i motbakker

Om forfatteren

Legg inn kommentar