Trene løping om morgenen

Hvordan klare å få en rutine på løping om morgenen? Er du en løper som ønsker å få mest mulig ut av dagen, og vurderer å trene om morgenen? Eller er du en morgenløper og har tips om hvordan du får det til?

Det er en grunn til at mange liker å løpe tidlig om morgenen. Det har mange fordeler. Du er avslappet og har bygd opp overskuddet etter en god natts søvn. Å løpe om morgenen gir deg også rom for refleksjon og ettertanke, og det er fin måte å legge planer for hva som skal skje resten av dagen.

Løping gjør deg klar i hodet, og du er mer enn klar for starte dagen etter en tidlig løpetur. Etter å ha gjort unna treningsturen er ettermiddagen frigjort, og du trenger ikke stresse med å finne tid til trening i en ellers så tettpakket hverdag.

Likevel, det kan være tøft å etablere en vane på å stå opp tidlig for å løpe en tur. Det hjelper lite at du var topp motivert for å løpe kvelden i forveien. Fristelsen for å trykke på snooze-knappen vil ofte være stor når alarmen går i 5-6 tiden om morgenen.

Men det er håp. Selv om det kan ta en god stund å venne seg til å stå opp tidlig og løpe en tur, finnes det råd som kan hjelpe deg til å bli en morgenfugl, og det er ikke så vanskelig som du kanskje tror.

Hva med deg? Er du en morgenløper eller har lyst til å bli en?

Om forfatteren

Legg inn kommentar