Trene løping i maratonfart

Å trene i maratonfart kan være effektiv trening for å for å forberede deg fysisk og mentalt for å løpe maraton, og gi deg en pekepinn på hvordan du ligger an formmessig.

Å løpe i maratonfart er ikke overraskende å løpe i tempoet du tenker holde når du løper maraton. For løpere som ikke har løpt et maraton nylig, kan det være en utfordring å vite som er faktisk maratonfart. Det er alltid best å bruke et lenger løp for å estimere mest mulig nøyaktig maratonfart. En annen måte å estimere maratonfart, kan være å ta utgangspunkt i en 10 km du har løpt tidligere, og estimere en maratonfart som er 3 minutter per 10 km saktere enn 10 km konkurransefart. Som en øvre grense når du løper i maratonfart, bør du ikke løpe lenger enn 29 km, eller 110 minutter. En treningsøkt i maratonfart bør heller ikke utgjøre mer enn 20 prosent av din totale treningsmengde i løpet av en uke.

Hensikten med å trene i maratonfart

Hensikten med å trene i maratonfart er å venne seg til farten du skal holde når du løper maraton. En annen viktig grunn er å øve seg på å drikke når du holder denne farten. Den viktigste grunnen er kanskje at du forbereder deg mentalt for maraton, og bygger en selvtillit på at du faktisk greier å holde farten du har som mål når du løper maraton. Løpere som ikke trener for maraton kan ha nytte av å trene løping i maratonfart for å bygge selvtillit på at de kan løpe en lenger distanse litt raskere enn enn en treningsøkt med lavere intensitet.

Relaterte artikler:

Trene til maraton i konkurransefart

Trene til maraton på ett år

Om forfatteren

Legg inn kommentar