Trene kortintervaller for Ringeriksmaraton

Kortintervall kan gjøre deg raskere og bedre i stand til temposkiftninger og raske avslutninger under Ringeriksmaraton. Lær hvordan!

Hva er kortintervaller?

Kortintervall kan være en effektiv måte å øke aerob utholdenhet på og bli en raskere og mer utholdende løper i Ringeriksmaraton. Kortintervall kan være en smart måte å komme i gang med intervalltrening for nybegynnere som har liten eller ingen erfaring med løping med høyere intensitet. I og med at kortintervall kan bli gjennomført på relativt kort tid, kan dette være en mer motiverende form for intervalltrening.

Hvordan trene kortintervall for Ringeriksmaraton

Ringeriksmaraton har en løype med mye opp og ned, og bakke kan være krevende. Å trene kortintervall kan gjøre at du raskere greier å slå om takten når bakkene flater ut, slik at du raskere kommer opp i et høyere tempo. Det kan du spare mye på når du løper Ringeriksmaraton. Kortintervaller kan bli gjennomført med høy intensitet, men ikke høyere enn anaerob terskel. Intervallene kan være progressive, ved at du øker intensiteten innenfor hvert intervall, og fra ett intervall til det neste. Trene kortintervaller med en lengde på alt fra 200-600 meter, og trene intervallene i kupert terreng. Du kan legge inn serier med kortintervaller når du er ute og løper i en kupert løype. Veksle mellom å løpe kortintervaller i flate partier og i motbakker. Du kan også gjennomføre kortintervall som ren motbakketrening. Ta utgangspunkt i en bakke med 5-7 grader stigning, og trene kortintervaller med en lengde på alt fra 50-200 meter. Rolig jogg ned igjen som pause. Kortintervall kan du legge inn hvor som helst i treningsprogrammet ditt, og kombinere med langintervaller. Periodiserer du treningsprogrammet ditt, kan du ha en hovedvekt på kortintervall i en tidligere fase av programmet, mens du i den maratonspesifikke delen av treningen kan ha en hovedvekt av langintervaller. Ved å trene på den måten får kroppen en gradvis tilvenning til stadig lenger intervaller, i takt med at kroppen blir sterkere. Du får en bedre formutvikling, og på samme tid reduserer risikoen for skader.

Relaterte artikler:

Intervalltrening for Ringeriksmaraton

Motbakketrening for Ringeriksmaraton

Om forfatteren

Legg inn kommentar