Trene kortintervaller for Oslo maraton

Lær mer om hvordan du kan trene kortintervall for Oslo maraton, for å bli raskere, takle temposkiftninger og ha en sterk avslutning på maraton.

Trening med kortintervall for Oslo maraton

Å ha innslag av kortintervall i treningsprogrammet ditt for Oslo maraton kan bidra til at du løper bedre. Kortintervall kan gjøre muskulaturen mer eksplosiv og gjøre deg til en raskere løper. Intervalltrening med korte intervaller kan gjøre det enklere for deg å legge om tempoet underveis når du løper Oslo maraton, spesielt etter harde motbakker, og gi deg det lille ekstra i innspurten av maraton.

Hvordan trene kortintervall for Oslo maraton

Dersom du periodiserer treningsprogrammet ditt for Oslo maraton, kan du ha en hovedvekt av kortintervall i en tidlig fase av treningsprogrammet ditt. På den måten får du viktig hurtighetstrening, og får også en gradvis tilvenning lengre intervaller i en senere fase av løpeprogrammet. Det kan bidra til å redusere risikoen for skader.

Ta utgangspunkt i eget formnivå, og tilpasse antall repetisjoner og intensitet på intervalltreningen etter dette. Kortintervall blir vanligvis gjennomført med moderat til hard intensitet, og passer godt for nybegynnere fordi belastningen varer over relativt kort tid. Trene kortintervaller med en lengde på alt fra 200-400 meter, med aktive pauser tilsvarende halve intervallet eller kortere. Redusere tiden du har pauser, dersom du ønsker å trene hardere intervaller. Bestemme på forhånd hvor mange repetisjoner du ønsker å gjennomføre, og ha en gradvis økning fra gang til gang når du trener kortintervaller.

Relaterte artikler:

Trene langintervaller for Oslo maraton

Pulssoner når du skal løpe og trene for Oslo maraton

Om forfatteren

Legg inn kommentar