Trene hver dag i en måned

Trene hver dag i en måned for å se hvilken fremgang du kan ha som løper. Alle kan trene løping hver dag, uavhengig av formnivå. Vi lærer deg hvordan!

Trening hver dag

Mange vil nok heve øynebrynene og tenke at trening hver dag i en måned er en utopi, og at det vil være dumt å trene hver dag hvis du er i dårlig form og utrent. Og det er det, hvis du trener på feil måte. Å trene hver dag i en måned handler om å trene litt hver dag, med utgangspunkt i ditt nåværende formnivå. Hvis det betyr at du går og jogger 5-10 minutter hver dag, så kan det likevel være meget effektiv trening dersom du er utrent. Trening hver dag handler om å trene med en mengde og intensitet som til enhver tid tar utgangspunkt i hvor mye kroppen din tåler av belastning. Når du blir sterkere, vil du greie å trene lenger, og du kan etter hvert legge inn noe trening med høyere intensitet. Når du skal trene hver dag i en måned må du trene smart, og det vil bli helt avgjørende at du legger inn treningsøkter med svært lav intensitet, også kalt restitusjonstrening.

Trene kondisjon hver dag

Kondisjonstrening vil være en effektiv måte å komme i form på, og å trene kondisjon hver dag vil gi merkbart bedre utholdenhet i løpet av en måned. Variere med hvordan du trener løping, hvor mye og med hvilken intensitet du trener. Ta utgangspunkt i den totale treningsmengden din i løpet av en treningsuke, og fordele denne treningen utover i uka. Ha hovedvekten av treningen med lav intensitet, med innslag av treningsøkter med moderat til hard intensitet. Legg inn restitusjonstrening etter harde treningsøkter, og fordele disse øktene utover i uka.

Når det er dumt å trene hver dag

Hvis du føler deg sliten, stiv og støl over et lenger tidsrom, kan det være en dårlig idé og trene hver dag. Kroppen din vil si ifra når nok er nok, og de første tegnene på overbelastning er at du blir stiv og støl, og motivasjonen for trening kan også bli redusert. Det er derfor viktig at du tar signalene kroppen gir deg på alvor, og gjennomfører nødvendig restitusjon. Det er dumt å trene hver dag hvis resultatet er at du stagnerer, eller i verste fall overtrener eller blir skadet.

Relaterte artikler:

Kan man trene hver dag

Hvordan trene hver dag

Om forfatteren

Legg inn kommentar