Trene for Oslo maraton

Lær mer om hvordan du kan trene til Oslo maraton, enten målet ditt er å fullføre eller løpe Oslo maraton på best mulig tid.

Løypa i Oslo maraton

I og med omlegging av løypetraseen i 2017, har Oslo maraton blitt et tøffere løp enn tidligere. Maraton går i en løype som skal løpes 2 ganger, og etter drøyt 2 og 23 km får du en tøff stigning fra Skøyen, forbi Frognerparken og opp til Majorstuen. Rundt 15 og 30 km får du en hard stigning fra bånn av Ullevålsveien og til toppen av St. Hanshaugen. Men det er ingen grunn til å fortvile av den grunn. Det er bare å brette opp ermene å trene målrettet mot distansen du skal gjennomføre under Oslo maraton.

Trening for Oslo maraton

For å være best mulig trent for halvmaraton eller maraton under Oslo maraton, bør du trene systematisk og med kontinuitet over en lenger periode. Du bør ha en lenger periode med basistrening, 12 uker eller mer, der du bygger opp et treningsvolum med hovedvekt på trening med lav intensitet. Trene ukentlige langturer og innslag av trening med høyere intensitet, eksempelvis fartslek og intervalltrening. Etter å ha bygd opp en solid grunnform, starter den maratonspesifikke perioden, der det er mer fokus på trening rettet mot maraton. I denne perioden kan du gjennomføre tempotrening og motbakketrening, i tillegg til langturer og annen rolig trening. Også i denne fasen av treningsprogrammet ditt for Oslo maraton bør du ha som mål å øke treningsvolumet ditt, for at du gradvis skal venne deg til økt belastning gjennom økende treningsmengde. Den maratonspesifikke perioden kan ha en varighet på alt fra 3 måneder eller mer.

Relaterte artikler:

Trene til Fjellmaraton

Trening for Holmenkollstafetten

Om forfatteren

Legg inn kommentar