ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Trene for åttende etappe av Bergen City Marathon stafett

8. etappe av Bergen maratonstafett fortsetter drøyt 2 km i lett terreng, med en liten kneik som starter ved Nygårdsparken. Lær hvordan du skal trene for åttende etappe av Bergen Marathon stafett!

Effektiv trening for åttende etappe av Bergen Marathon stafett

Åttende etappe av Bergen Marathon stafett er 2097 meter lang og går for det meste i flatt terreng, med unntak av en bakke på omtrent 250 meter som starter ved Nygårdsparken. Deretter fortsetter løypa noenlunde flatt inn mot nest siste veksling ved Hurtigruteterminalen. Effektiv trening for denne etappen kan være tempotrening og tempointervaller. Det er vanlig å trene tempo på to måter.

Tempotrening uten pauser, og tempointervaller med pauser. For nybegynnere kan det være lurt å starte med tempointervaller, for gradvis å gå over til å løpe tempo uten pauser. Tempotrening kan bidra til å øke din aerobe kapasitet, slik at du kan løpe i et høyere tempo over et lenger tidsrom. Det er akkurat det du trenger når du skal løpe drøyt 2 km i relativt flatt terreng. Varighet på tempotrening uten pauser, kan for åttende etappe av Bergen City Marathon stafett være fra 10-30 minutter.

Tempointervaller kan være intervaller med en varighet på alt fra 5-10 minutter. Tempointervaller er veldig likt intervalltrening, med den forskjell at intensiteten er noe lavere og intervallene er lenger. Pausene mellom hvert tempointervall tilpasses etter hvilken intensitet du skal løpe intervallene. Både tempointervaller og tempotrening uten pause bør bli gjennomført progressivt, som vil si at du øker intensiteten gradvis gjennom hele tempotreningen. Det vil gi best mulig effekt ut av tempotreningen og også bidra til å redusere risikoene for skader.

Relaterte artikler:

Sjuende etappe av Bergen City Marathon stafett

Trene effektivt for sjette etappe av Bergen City Marathon stafett

Om forfatteren

Legg inn kommentar