Trene for å restituere

0
201
Trene for å restituere

Sist oppdatert

Trene for å restituere? Hvor viktig er restitusjon i din treningshverdag? Er restitusjon et nødvendig onde for å kunne trene enda mer eller trener du for å restituere?

Trene for å restituere, eller?

Formstigningen din kommer mellom treningsøktene, når du restituerer. Belastningen når du trener løping vil aktivere områder i kroppen som gjør det mulig å tilpasse seg økt treningsbelastning før neste treningsøkt. Men denne adapsjonen er bare mulig når du hviler eller gjennomfører restitusjonstrening. Målet ditt bør derfor være å optimalisere restitusjonen. I stedet for å restituere for å kunne trene mer, bør du trene for å restituere. Når du restituerer for å trene, blir restitusjonen «et nødvendig onde». Uten restitusjon vil du ikke oppnå fremgangen du ønsker med tanke på treningen du gjennomfører. Du kan anta at det å gjennomføre en treningsøkt er nok for å komme i form, hvilket ikke stemmer. Når du trener for å restituere ser du løpetreningen opp mot mulighetene restitusjonen gir, og uten restitusjon vil du ikke oppleve den fremgangen du ønsker.

Å tenke på trening og restitusjon på denne måten kan bidra til at du greier å balansere løping og restitusjon på en bedre måte, som igjen kan føre til at du blir i enda bedre form med samme treningsmengde.

Hva med deg? Ser du på restitusjon som et nødvendig onde du må gjennomføre for å ha formstigningen du ønsker, og fordi du må gjøre det for å unngå skader? Eller er restitusjon en like viktig del av din trening, på lik linje med treningen du gjennomfører? Hvilke råd vil du gi til andre om betydningen av restitusjon?