HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


Trene etter vaksine

Vil trening før eller etter at vi blir vaksinert for COVID-19 gjøre vaksinen mindre effektiv? Lær mer om du bør trene etter vaksinen.

Bekymringsnivået er lavt. Personer som opplever flere bivirkninger fra vaksinene, pleier å være yngre, så det er mer sannsynlig at de trener regelmessig. Mange var bekymret for hvor lenge bivirkningene ville vare. Men i virkeligheten vet vi at når det gjelder denne delen av befolkningen, er bivirkningene veldig milde og varer omtrent en dag eller to.

Generelt er det vanskelig å forutsi hvordan noen vil reagere på vaksinen. Det vi har sett så langt er at yngre og sunnere mennesker har opplevd sterke immunresponser. Foreløpig tyder ingen bevis på at hvis du trener før eller etter å bli vaksinert for COVID-19, vil det gjøre vaksinen mindre effektiv.

Noen bevis viser at mennesker som opprettholder en sunn livsstil og trener regelmessig ser ut til å ha bedre respons på vaksinen. Kroppene deres danner flere antistoffer sammenlignet med mennesker som ikke er like friske eller i god form. Så det er bevis på at ved å ha en sunn livsstil og trene regelmessig, kan du øke immunresponsen på vaksinen.

Når det gjelder trening etter å ha fått vaksinen, anbefales det å lytte til kroppen din. Du kan føle at etter at du har fått vaksinen, kan det være en god dag å bare hvile eller gjøre noe mindre anstrengende som å gå en tur. Restitusjon er også en del av treninge, så det kan være smart å ha en lettere treningsdag.

Du kan trene som du vanligvis gjør etter vaksinasjonen, men hvis du ikke orker det, ikke press deg.

Relaterte artikler:

Hvor lenge varer vaksiner

Trening etter influensavaksine

Om forfatteren

Av Spurt