Trene eller spise mindre

Trene eller spise mindre. Lær mer om du bør trene eller spise mindre, eller om du kan spise det samme når du trener.

Trene eller spise mindre – et enten eller?

Spørsmålet om man bør trene eller spise mindre, kan være en problemstilling for de som er opptatt av å gå ned i vekt eller opprettholde ønsket kroppsvekt. Spørsmålet er om det er noe enten eller, om man ikke trenger å trene når man spiser mindre. Kanskje er den gyldne middelvei den beste løsningen? At man trener og spiser vanlig?

I denne artikkelen reflekterer vi rundt hvorvidt du bør trene eller spise mindre, gjøre begge deler.

Å trene er viktig både fysisk og mentalt

Trening bør være en viktig del av livet for alle. Trening gir deg helsefordeler både fysisk og mentalt. Du får mer overskudd og orker mer i hverdagen.

Trene eller spise mindre for å gå ned i vekt

Dersom du ønsker å gå ned i vekt, kan det være en problemstilling om man skal trene eller spise mindre for å nå målet om vektreduksjon, spesielt dersom du har utfordringer med å komme i gang med trening. Å spise mindre slik at du kroppen får tilført mindre energi enn den forbrenner, vil føre til en vektreduksjon, men gjør du det er sjansen for at du faller tilbake gamle spisevaner er stor. Hvis du derimot trener og spiser det samme du gjør i dag, kan det også gi en vektreduksjon, avhengig av hvor mye du spiser. Å trene vil gjøre det enklere for deg å gå ned i vekt. Hvis du i tillegg prøver å spise litt mer sunt, vil det øke sannsynligheten ytterligere for å du greier å gå ned i vekt.

Når du trener vil det føre til et økt energibehov

Det er kjensgjerning at når du trener så vil du forbrenne mer fett og kalorier. Hvor mye avhenger av hva du trener og med hvilken intensitet. Det vil øke sultfølelsen, og det vil naturlig at du spiser mer når du trener mer. Om du trenger å spise mer, avhenger av hva du spiser nå. Får du i deg mer kalorier enn når du forbrenner når du ikke trener, er det ikke sikkert at du trenger å tilføre kroppen mer energi, og da trenger du heller ikke spise mer.

Trene eller spise mindre

Å trene eller spise mindre bør egentlig ikke være en problemstilling, fordi trening er så viktig for helse og velvære at det ikke bør være en viktig del av livet til alle. Dersom du har et noenlunde normalt kosthold, bør det heller ikke være noe mål å spise mindre. Slankekurer har som kjent ingen langvarig effekt. Det du kan gjøre er å ha fokus på et sunt og balansert kosthold, uten at det skal gjøre at du må spise mindre. Faktisk må du spise mer når du trener mer, og det er helt nødvendig. Det vil vanligvis ikke gi en vektøkning, men heller en stabil vekt. Så konklusjonen kan være at du bør trene og ikke spise mindre, med mindre du har et for høyt energiinntak.

Relaterte artikler:

Balansert kosthold når du trener løping

Kosthold når du trener

Om forfatteren

Legg inn kommentar