Trene 4×4 intervall for økt forbrenning

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Å trene 4×4 intervaller kan bidra til vektreduksjon fordi du øker den totale forbrenningen når du trener med høyere intensitet. Lær hvordan du kan øke forbrenningen med 4×4 intervaller.

Hvorfor trene 4×4 intervall

NTNU anbefaler at pulsen skal ligge på 90-95 prosent av makspuls når du trener 4×4 intervaller, men dette kan være alt for hardt for mange løpere, og i hvert fall allerede fra første intervall. En smartere måte å trene 4×4 intervall på er derfor å løpe intervallene progressivt raskere, ved at du øker intensiteten gradvis innenfor ett intervall, og fra ett intervall til det neste. Det vil gi kroppen en gradvis tilvenning til høyere intensitet, slik at du får bedre effekt ut av 4×4 intervallene, både med tanke på treningseffekt og forbrenning. Det kan være en mye mer motiverende måte å trene 4×4 intervaller på, og på samme tid redusere risikoen for skader, fordi trening med høyere intensitet øker i mange tilfeller risikoen for skader. Når du trener med lav intensitet med 50-60 prosent av makspuls, vil mer enn 50 prosent av energien du bruker komme fra fettforbrenning. Selv om fettforbrenningen er lavere når du trener 4×4 intervaller, vil fettforbrenning utgjøre 20-30 prosent av det totale energiforbruket, men fordi den totale forbrenningen av fett og kalorier er mye høyere når du trener intervaller, vil disse 20-30 prosentene utgjøre en større mengde fett enn de 50-60 prosentene som forbrennes når man trener med lav intensitet og bruker mindre energi. I og med at hovedvekten av løpetreningen du gjennomfører skal være med lav intensitet, vil du derfor ha best effekt av fettforbrenning og kalorier, når du kombinerer rolig trening med 1-2 treningsøkter i uka med høyere intensitet, i tillegg til en ukentlig langtur.

4×4 intervall og vektreduksjon

Når du skal gå ned i vekt, er det åpenbart at kaloriuttaket må være lavere enn inntaket. For å ha best mulig treningseffekt og på samme tid ha høy forbrenning, må du trene regelmessig. Regelmessig trening vil sikre at forbrenningen din til enhver tid er høyere. Med tanke på trening med høyere intensitet, kan 4×4 intervaller være en smart måte å trene på for at du skal ha høyere forbrenning, fordi dette er trening som lar seg gjennomføre på relativt kort tid. Du kan varme opp i 10 minutter, og med pauser på 2 minutter, er intervallene unnagjort på en halvtime. Gjennomfører du progressive 4×4 intervaller, vil du ha god forbrenning når løper intervallene med moderat til hard intensitet, og vil forbrenne fett i tillegg til å forbrenne et høyt antall kalorier. Å gjennomføre intervaller for å gå ned i vekt kan således være effektiv trening for å forbrenne både kalorier og fett, i tillegg til rolig løping som også gir deg god fettforbrenning.

Relaterte artikler:

Effekt av 4×4 intervall

Intensitet på 4×4 intervaller

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar