Tredje etappe av Ringeriksmaraton

Tredje etappe av Ringeriksmaraton har en lengde på 5,4 kilometer, og veksling er ved Kirkeskolen. Lær mer om hvordan du skal trene for tredje etappe av Ringeriksmaraton.

Beskrivelse av tredje etappe av Ringeriksmaraton

Veksling skjer ved starten av Unibind-løypa. Derfra løper man en runde på de gamle
militærveiene i Müller-løypa og svinger så ut på gangveien som følger langs Gomnesveien helt frem til Kirkebakken ved Norderhov Kirke. Der krysser man veien og løper de
siste meterne opp til Kirkeskolen og veksling.

Løypeprofil tredje etappe av Ringeriksmaraton

Tredje etappe av Ringeriksmaraton er lett kupert inntil det gjenstår en drøy kilometer. Da får du en tøff stigning inn til veksling. Denne etappen kan invitere til fart, og du bør gjennomføre både hurtighetstrening og tempotrening for å holde et høyt tempo gjennom hele etappen.

Trening for tredje etappe av Ringeriksmaraton

Fartslek, intervaller og tempotrening kan være effektiv trening når du skal trene for tredje etappe av maratonstafetten på Ringerike. I tillegg kan du gjennomføre trening i lett kupert terreng, for best mulig å simulere hvordan det blir å løpe tredjeetappen.

Intervalltrening for tredje etappe av Ringeriksmaraton

Intervalltreningen for tredje etappe av Ringeriksmaraton kan bestå av kortintervall og langintervall, og du bør også trene motbakkeintervaller med varierende lengde, for å greie å holde høyest mulig tempo opp den siste bakken inn til veksling. Kortintervallene kan bli løpt med høy intensitet og tempo, og ha en lengde på alt fra 200-600 meter. Langintervallene kan ha en lengde på 800-1200 meter. All intervalltrening du gjennomfører for tredje etappe av Ringeriksmaraton bør være progressiv, som vil si at du øker intensiteten gradvis gjennom hele intervallet. Motbakkeintervallene kan ha en lengde på alt fra 50-300 meter der du løper med en intensitet rundt terksel. Rolig jogg ned igjen som pause.

Tempotrening for tredje etappe av Ringeriksmaraton

Tempotrening uten pause kan være effektiv trening for maratonstafetten, for at du skal greie å holde et jevnt. høyt tempo gjennom hele tredje etappe. Varigheten på tempotreningen kan være 10-30 minutter, der du har en gradvis økning i hvor lenge du løper tempo gjennom hele treningsperioden. Intensiteten kan være progressiv og kan variere mellom moderat til hard intensitet.

Restitusjon når du trener for maratonstafett

Det er viktig at du restituerer tilstrekkelig gjennom hele treningsprogrammet når du trener for tredje etappe av Ringeriksmaraton maratonstafett. For at du skal ha best mulig treningsutbytte, må du la kroppen få tid til å restituere. Dette er også viktig for å redusere risikoen for skader.

Relaterte artikler:

Andre etappe av Ringeriksmaraton

Første etappe av Ringeriksmaraton

Om forfatteren

Legg inn kommentar