HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


Tredje etappe av Holmenkollstafetten – Pilestredet til Wilhelm Færdens vei

Lær mer om hvordan du skal trene for 3. etappe av Holmenkollstafetten, som strekker seg fra Pilestredet til Wilhelm Færdens vei.

Beskrivelse av tredje etappe av Holmenkollstafetten

Tredje etappe av Holmenkollstafetten

Distansen på tredje etappe av Holmenkollstafetten er 600 meter, en etappe som ikke er veldig lang, og som inviterer til fart. Underlaget er asfalt, som for resten av etappene bortsett fra der det går på tartan, gress eller grus. Etappen starter med drøyt 300 meter i lett parti gjennom Pilestredet og inn på Ullevålsveien, før det kommer en slak stigning opp til der man krysser Kirkeveien, og slakt ned mot veksling.

Trening for tredje etappe av Holmenkollstafetten

For tredje etappe av Holmenkollstafetten bør du gjennomføre ren fartstrening med sprintintervaller og kortintervall, med innslag av kortintervall i ikke alt for bratte bakker. Sprintintervallene kan hjelpe deg til en sterkere avslutning når du har en opphopning av melkesyre i beina de siste 100-150 meterne av etappen. Kortintervaller på flatmark og i slake stigninger lik den du har på tredje etappe, kan gjøre det enklere for deg å opprettholde et høyt tempo gjennom hele etappen. Gjennomføre sprintintervaller å bane eller fast dekke langs vei. Intervallene kan ha en lengde på alt fra 30-100 meter, og bør bli gjennomført progressivt raskere. Ha lange pauser mellom hvert intervall, og sørg for en skikkelig oppvarming før du går i gang med sprintintervallene. Kortintervallene kan ha en lengde på alt fra 200-400 meter på flatmark, og 60-200 meter når du trener i slake motbakker. Kortintervaller kan du trene ukentlig, mens sprintintervaller kan bli gjennomført hver tredje uke i en tidlig fase av treningsprogrammet, og annenhver uke og ukentlig når du nærmer deg Holmenkollstafetten.

Relaterte artikler:

Andre etappe av Holmenkollstafetten – Bislett til Pilestredet

Trening for Holmenkollstafetten

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Av Spurt

HØSTTURER!

OPPTIL 40% RABATT!