OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

+10% EKSTRA MED RABATTKODE OK10

*SPAR 20% PÅ ALLE JAKKER MED KODEN JAK2020-50% RABATT!

Tredemølle uten motor

Tredemøller kommer i to varianter, motoriserte og ikke-motoriserte. Lær mer om fordeler og ulemper med tredemøller uten motor.

Treningen din vil være forskjellig avhengig av ditt valg. Du må satse mer på en trening på en tredemølle tredemølle uten motor, og de fleste motoriserte tredemøller har bedre funksjoner og konstruksjon. Det manuelle tredemøllen med buet belte er en nyere underkategori. De konkurrerer med de beste motoriserte tredemøllene i solid design så vel som med en høy prislapp. Du kan se dem på ditt lokale treningsstudio.

Tredemøller uten motor

På en tredemølle uten motor beveger føttene dine seg mot beltet. Beltet beveger seg bare hvis du beveger det. Både løpere og turgåere bruker mer krefter på en tredemølle uten motor enn på en motorisert tredemølle. Dette har kondisjonsfordeler ettersom brukere kan få pulsen opp i en høyere intensitet med lavere hastighet. En studie fant at forsøkspersoner brukte 30 prosent mer energi med samme hastighet. Men avveiningen var at de foretrakk å løpe eller gå i en lavere hastighet for å holde anstrengelsen konstant.

En annen studie sammenlignet tredemøllen uten motor med en motorisert tredemølle og trening i motbakker. Løperne hadde mye høyere hjerterytme med samme hastighet når de var på en tredemølle uten motor – mer enn 20 slag per minutt i gjennomsnitt. Løperne som var lettere i vekt, måtte jobbe hardere for å få bukt med motstanden på løpebåndet.

Løpere vil finne de fleste tredemøller med flatbelte og uten motor å være uegnet på grunn av deres mindre robuste konstruksjon, og bør bare vurdere modeller med buet belte. Turgåere kan være fornøyde med en modell med flatbelte eller buet belte, og kunne få en mer intens trening med lavere hastighet.

Fordeler med tredemøller uten motor

  • Muskeldrevet: Det er sannsynlig at du vil bruke flere kalorier per kilometer. Du kontrollerer hastigheten ved å legge inn mer krefter i stedet for å prøve å holde tritt med et bevegelig belte.
  • Ingen strøm nødvendig: Du kan bruke et manuelt tredemølle hvor som helst og er ikke avhengig av å plassere tredemøllen i nærheten av en stikkontakt.
  • Sikkerhet: En ikke-motorisert tredemølle stopper når du stopper. Du trenger ikke å bruke en sikkerhetsledning for å stoppe den hvis du sklir og faller, som du burde med en motorisert tredemølle. Dette gjør det også litt tryggere for barn og kjæledyr.
  • Manuelle tredemøller med flatt belte er rimeligere. De foretrukne løpebåndene med buet belte er imidlertid dyre.
  • Treningsøkter med høy intensitet: Trening med buet belte bør være en del av treningsøkter som veksler høy og moderat intensitet.

Ulemper med tredemøller uten motor

  • Belastende: Det kan være vanskelig å få løpebåndbeltet til å bevege seg i utgangspunktet, spesielt med modeller med flatt belte. Det kan også stresse leddene dine. Hvis du har leddgikt i kne eller hofte, kan dette være et problem.
  • Mangel på funksjoner: Du vil ikke ha innebygde treningsøkter, apper og andre funksjoner. Du må bruke andre ressurser som apper og treningsplaner for å variere treningen. De fleste har et enkelt batteridrevet display som kan vise treningsdetaljer som for eksempel tid, avstand, forbrente kalorier, hastighet og en pulssensor.
  • Mindre solid: Tredemøller med flatt belte har generelt en mindre robust konstruksjon, som du kan se av brukervektgrensene. De ser også ut til å ha flere mangler som belteutglidning og støy. Sjekk brukervektgrensen for alle modeller, for å bestemme hvor solid den kan være. Manuelle tredemøller med buet belte har mer robust konstruksjon og høyere kvalitet.
  • Gå, ikke løp: På grunn av den mindre robuste konstruksjonen, er manuelle tredemøller med flate belter best egnet til å gå enn å løpe. De har også kortere belter, noe som vanskeliggjør et skikkelig steg når du løper.

Relaterte artikler:

Intervaller på tredemølle

Motbakkeintervall på tredemølle

Om forfatteren

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

Av Spurt

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

BESTSELGERE!

HØSTKUPP!

INNSPURT!

20-50% RABATT!