Torsk i tomatsaus på lavkarbo

Klar på 20 minutter og med lite fett, torsk i tomatsaus er en fantastisk lavkarbo hverdagsmiddag når du heller vil ligge i sofaen enn tilbringe mye tid på kjøkkenet. Lær hvordan du lager lavkarbo torsk i tomatsaus.

Næringsinnhold

  • kcal: 172
  • fett: 4 gram
  • mettet fett: 1 gram
  • karbohydrater: 7 gram
  • sukker: 6 gram
  • fiber: 1 gram
  • protein: 27 gram
  • salt: 1,11 gram

Ingredienser

  • 1 ss olivenolje
  • 1 løk, hakket
  • 400 gram boks hakkede tomater
  • 1 dynket ts lett mykt brunt sukker
  • noen kvister timian, blader strippet
  • 1 ss soyasaus
  • 4 torskefileter

Slik gjør du

  1. Varm 1 ss olivenolje i en stekepanne, tilsett 1 hakket løk og stek deretter i 5-8 minutter til den er lett brun.
  2. Rør inn en boks på 400 gram hakkede tomater, 1 dynket ts lett mykt brunt sukker, bladene fra noen timiankvister og 1 ss soyasaus, og kok opp.
  3. La det småkoke i 5 minutter, og legg deretter 4 torskefileter inn i sausen.
  4. Dekk til og stek forsiktig i 8-10 minutter til torsken flaker seg lett. Serveres med bakte eller dampede poteter.

Relaterte artikler:

Stekt fersk torskerogn

Kalorier i torsk

Referanser

Om forfatteren