ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Tørrhoste etter forkjølelse

Flere faktorer fører til en vedvarende hoste etter en forkjølelse, og den kan vare i opptil to måneder etter forkjølelsen. Lær mer om årsaker til tørrhoste etter forkjølelse.

Når kroppen din er infisert av et av de mange virusene som forårsaker forkjølelse, er infeksjonen ofte eliminert på mindre enn en uke. Imidlertid kan den vedvarende tørrhoste vare i opptil to måneder. Det er mange behandlingsalternativer å vurdere, men ingen behandling har vist seg å være effektiv.

Flere faktorer fører til en vedvarende hoste etter en forkjølelse. Et postnasal drypp kan irritere de øvre luftveiene, som ofte er mer følsomme etter en infeksjon. Når luftveiene er for følsomme, kan til og med kald luft eller en liten mengde støv utløse tørrhosten. En annen vurdering er muligheten for kikhosteinfeksjon, også kjent som kikhoste. Kikhoste rammer både voksne og barn og det kan ofte føre til hoste som varer i måneder. Når den kroniske hosten dukker opp, er antibiotika ikke lenger effektive mot kikhoste.

Behandling av tørrhosten, uansett kilde, er vanskelig. Legemidler har noen små fordeler. Hvis postnasale dryppsymptomer er fremtredende, kan antihistaminer, som klorfeniramin (selges som Chlor-Trimeton og mange andre merker), være effektive. Hvis hvesing er tilstede, anbefales en bronkodilatatorinhalator som albuterol (Proventil, ProAir) eller ipratropium (Atrovent). Til tross for vanlig bruk har hostedempende midler liten fordel.

Når tørrhosten først har startet, varer den ofte i fire til åtte uker. Prøv å unngå å tvinge frem hoste, når det er mulig, da dette irriterer luftveiene ytterligere og bremser tilhelingen. Når du føler en hostefølelse, bruk en halstablett eller drikk mer væske for å redusere hyppigheten av hosteanfall.

Relaterte artikler:

Tørrhoste over lang tid

Kjerringråd mot tørrhoste

Referanser

Om forfatteren