I RABATT PÅ SPORTSKLOKKER!

40%

FÅ OPPTIL

PÅ TEKSTIL OG SKO!

50%

SPAR OPPTIL

ULVANG Marius

Half Zip Ms

2 000,-

2 000,-

ULVANG Marius

Half Zip Ws

Tørr hodebunn kjerringråd

For å lindre betennelse og kløe ved tørr hodebunn, er det flere kjerringråd for tørr hodebunn du kan prøve hjemme. Lær hvordan du skal behandle tørr hodebunn.

3 374,-

5 999,-

-44%

GARMIN

Forerunner 745

GARMIN

Epix Gen 2

-23%

10 299,-

7 942,-

Symptomer på tørr hodebunn er vedvarende kløe, men det kan også være ledsaget av flass, sårhet og hårtap. Tørr hodebunn kan ha en rekke forskjellige årsaker, selv om den vanligste er en reaksjon på værforandringer eller en tøff ingrediens i hårpleieprodukter.

RAB

Pulsar Pro

4 399,-

-43%

-40%

3 299,-

1 995,-

Se hele utvalget!

RAB 

Alpine Pro Wmns

2 499,-

999,-

SWEET PROTECTION

Supernaut PrimaLoft 

1 999,-

-50%

-50%

1 499,-

749,-

Se hele utvalget!

SWEET PROTECTION

Supernaut Windblock 

Noen ganger kan noe så enkelt som å vaske håret hver dag eller ikke drikke nok vann være årsaken, selv om medisinske tilstander som eksem eller psoriasis også kan være årsaken. Uansett årsak, her får du noen kjerringråd du kan prøve for å behandle tørr hodebunn hjemme.

Kokosolje

Kokosolje har lenge vært brukt for sine hudhelsefordeler, og tørr hodebunn er intet unntak. Det kan fukte hodebunnen, og dets soppdrepende og antibakterielle egenskaper kan bidra til å redusere risikoen for infeksjoner. Forskning viser at det til og med kan bidra betydelig til å behandle atopisk dermatitt.

Slik bruker du kokosolje: Påfør en liten mengde smeltet kokosolje direkte i hodebunnen, og massere den inn i huden. La det sitte i minst 10 minutter før du vasker håret som du vanligvis ville gjort. Ikke bare vil dette hjelpe mot tørr hodebunn, men det vil også gjøre håret silkemykt.

1 359,-

2 099,-

-35%

GARMIN

Forerunner 45

GARMIN

Fenix 6X Pro Solar

10 199,-

Tea treolje

Tea tree olje har sterke antiseptiske, soppdrepende og antibiotiske egenskaper som kan lindre tørr hodebunn og dens symptomer. Det er grunnen til at mange flasssjampoer har tea tree-olje i seg.

Slik bruker du treolje: Du kan bruke et av disse produktene eller blande noen dråper tea treolje med en bærerolje, som kokosnøtt eller olivenolje, og masserer den inn i hodebunnen. La det virke i 10 minutter før du vasker det ut.

Aloe vera

Aloe vera har en rekke egenskaper som kan hjelpe mot tørr hodebunn. Det har anti-inflammatoriske egenskaper som kan bidra til å redusere hudirritasjon, og det er også et effektivt fuktighetsgivende middel.

Slik bruker du aloe vera: Påfør den lokalt i hodebunnen og la den sitte i 10 minutter før du vasker den ut. Du kan også ta orale aloe vera-tilskudd eller drikke aloe vera-juice, men husk at de kan fungere som et avføringsmiddel.

Eplecidereddik

Eplecidereddik har flere helsemessige fordeler som kan redusere symptomer på tørr hodebunn. Det er antimikrobielt, noe som betyr at det kan eliminere bakteriene eller soppene som kan forårsake kløe. Det er også anti-inflammatorisk, og det kan hjelpe med å eksfoliere hodebunnen din, som begge kan hjelpe til med å behandle tørr hodebunn i seg selv.

Slik bruker du eplecidereddik: Bland 1 del eplecidereddik med 2 deler vann og påfør den direkte i hodebunnen. La det sitte i 5 minutter før du vasker det ut med en skånsom sjampo og pleier håret som vanlig.

Trollhassel

Trollhassel markedsføres ofte i kløebeskyttende produkter designet for tørr og sensitiv hud, og det har historisk vært brukt i urtemedisin. Du kan bruke den til å redusere betennelse som kan forårsake tørr hodebunn fra visse forhold. Den har også kraftige egenskaper som kan lindre symptomer på tørr hodebunn.

Slik bruker du trosshassel: Bland 1 del flytende trollhassel med 2 deler vann eller bæreolje. Massere den grundig inn i hodebunnen og la den sitte i 5 minutter før du vasker håret som du vanligvis ville gjort.

Natron og olivenolje

Olivenolje er fuktighetsgivende, og natron har soppdrepende og antibakterielle egenskaper. De to sammen kan eksfoliere hodebunnen din. Kombinasjonen av natron og olivenolje er et godt valg hvis du har flass sammen med tørr hodebunn, siden fuktighet, peeling og antifungale egenskaper kombinert kan behandle de kløende hvite flakene.

RABATT PÅ GARMIN SPORTSKLOKKER!

20-40%

Slik bruker du natron og olivenolje: Bland like deler natron og olivenolje sammen og massere det grundig inn i hodebunnen. La det sitte i 5 minutter før du vasker håret godt med sjampo og balsam for å fjerne alle rester.

Moste bananer

Bananer er nærende og fuktighetsgivende, noe som gjør dem til en god behandling for tørr hodebunn og til og med flass. I tillegg til å være fuktighetsgivende, er banan et naturlig antimikrobielt middel. De to fordelene kombinert kan bidra til å rydde opp i den tørre hodebunnen.

Slik bruker du banan: Mos eller bland en banan med noen spiseskjeer kokosnøtt eller olivenolje. Å blande det vil gjøre det lettere å skylle ut av håret. Massere det inn i hodebunnen og la den sitte i 10 til 15 minutter.

Yoghurt og egg

Selv om dette kan høres ut som frokost, har både yoghurt og egg unike fordeler som kan lindre tørr hodebunn. Yoghurt er beroligende på huden og kan også virke eksfolierende, mens fett- og proteininnholdet i egg kan gi næring og beskytte hodebunnen ved å forhindre skader fra frie radikaler på cellenivå.

Slik bruker du yoghurt og egg: Bruk noen spiseskjeer vanlig yoghurt uten tilsatt sukker og bland inn ett godt sammenpisket egg. Massere den inn i håret og hodebunnen, og vent 10 minutter før du vasker det ut. Skyll med lunkent eller kaldt vann, ellers kan egg og kan være vanskelig å fjerne fra håret.

Jojoba olje

Som kokosolje kan jojobaolje være en effektiv fuktighetskrem som raskt kan lindre tørr hodebunn. Den har også anti-inflammatoriske egenskaper som kan behandle hudsykdommer som påvirker hodebunnen.

Slik bruker du jojobaolje: For å bruke den til tørr hodebunn, kan du tilsette noen dråper jojobaolje til sjampoen din. Dette vil tillate regelmessig hydrering og forhindre at sjampoen tørker ut hodebunnen ytterligere.

Avokado

Avokado inneholder enumettede fettsyrer og flerumettede fettsyrer som både kan fukte og beskytte huden din. I tillegg til å spise avokadoen, kan du påføre den eller avokadoolje lokalt for å berolige en tørr hodebunn. For en ekstra boost kan du blande avokado og bananer sammen for å bruke som behandling.

Slik bruker du avokado: Du kan bruke enten avokadoolje eller blandet avokado lokalt for å redusere tørr hodebunn og dens symptomer. Hvis du bruker blandet avokado, bland den med noen dråper bærerolje som olivenolje før du masserer den inn i hodebunnen. La det sitte i 10 til 15 minutter før du vasker det ut.

For babyer

En babys tørre hodebunn kan være forårsaket av hudsykdommer som eksem eller infantil seboreisk dermatitt.

For å behandle en babys tørre hodebunn, prøv følgende kjerringråd:

  • Gni forsiktig enten mineralolje, babyolje eller olivenolje på babyens hodebunn før sjamponering.
  • Bruk en sjampo mot flass som inneholder pyrithion sink eller selensulfid som er formulert for babyer. Sjampoer som inneholder salisylsyre anbefales ikke til spedbarn.
  • Med en leges godkjenning, påfør reseptfri hydrokortisonkrem i babyens hodebunn for å lindre betennelse og kløe.

Relaterte artikler:

Kløe i øret kjerringråd

Kjerringråd mot kløe i huden

RABATT PÅ GARMIN SPORTSKLOKKER!

20-40%

Referanser

Om forfatteren

PÅ TEKSTIL OG SKO!

50%

SPAR OPPTIL

60%

SKALLJAKKER

DUNJAKKER

TURBUKSER

SPAR

OPPTIL

LUKK

19 990,-

14 990,-

Momas Jason 2022
250w Bewo - GRATIS FRAKT!

-25%

Norges mest solgte el-sykkel!

LUKK

50%

PÅ TEKSTIL OG SKO!

SPAR OPPTIL

LUKK

40-90%

RABATT PÅ KJENTE MERKEVARER!

GJØR ET KUPP!

LUKK

5 499,-

3 849,-

ARC'TERYX Magnus Coat herre

-30%

LUKK

6 999,-

4 899,-

ARC'TERYX Beta SV

-30%

LUKK

1 499,-

899,-

RAB Torque - turbukse dame

-40%