Tørke sopp i ovn

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Fersk sopp er sesongbasert, og du vil ikke at noe sopp skal gå til spille. Det er her tørking av sopp kommer inn. Lær hvordan du skal tørke sopp i ovn.

Tørket sopp er en fantastisk ingrediens å legge til en rekke retter, inkludert pasta, risotto, supper og sauser. Imidlertid kan de ofte være dyre eller vanskelige å finne. Heldigvis kan du lage dem selv på ditt eget kjøkken – perfekt når du har villsopp fra bondemarkedet.

De fleste sopp kan du tørke enkelt. De får til og med smak fra tørkeprosessen. Tørket sopp kan lagres i minst et år, og når du rehydrerer dem måneder senere, er teksturen nesten identisk med fersk sopp. Selv om den beste måten å tørke sopp på er i en dehydrator, kan du få svært gode resultater ved å bruke ovnen med bare noen få enkle trinn. Alt du trenger er en rekke sopp, en ovn, noen bakeplater og krukker, og du kan bevare smaken deres året rundt.

Rense soppen

Sopp har ofte litt skitt, og med alle kriker og kroker, er det flere steder på soppen du må rengjøre. Du må sørge for å rengjøre soppen godt før du tørker. Det er en myte at sopp suger til seg mye vann, så ikke vær redd for å vaske dem grundig. Mens du holder dem under rennende kaldt vann, rengjør soppen godt ved å skrubbe forsiktig med en grønnsaks- eller soppbørste etter behov. Hvis du foretrekker det, kan du først skjære dem i skiver og deretter vaske dem.

Skjær soppen i skiver

For at soppen skal tørke skikkelig, må den være i like store biter. Skjær soppen i 0,5 cm tykke skiver. Tykkere skiver vil ta lengre tid å tørke, noe som bør tas i betraktning når du bruker ovnen i stedet for en dehydrator, da du vil bruke en dehydrator i flere timer.

Du må fjerne alt vannet før du setter i ovnen. Hvis soppen er våt når den settes i ovnen, vil den i hovedsak dampe i stedet for å tørke ut. Fordel soppen i skiver på et rent kjøkkenhåndkle; Rull håndkleet løst sammen og klem forsiktig for å fjerne eventuell overflatefuktighet. Arrangere deretter soppen på en bakeplate, pass på at ingen av bitene berører eller overlapper hverandre.

Tørking av soppen

Du må ha en lav temperatur på ovnen; forvarm ovnen til 65 grader Celcius. Sett bakeplaten med soppen i ovnen og la stå i en time. Snu soppskivene og sett tilbake i ovnen i en time til. Ta soppen ut av ovnen og la de avkjøles før du sjekker om de er sprøtørre. Avkjølingsperioden er viktig fordi, i likhet med kaker som kommer ut av ovnen, vil de bli betraktelig sprøere når de avkjøles.

Hvis soppen ikke er helt tørr, snu den igjen og sett den tilbake i ovnen i 30 minutter til. Fortsett å snu dem og sjekk tørrhet hver halvtime.

Oppbevaring av soppen

Tørket sopp holder seg godt når den oppbevares i dekkede glasskrukker. La den tørkede soppen avkjøles helt før du overfører den til glassene og dekk godt med lokk. Merk glassene etter soppsorten og datoen du tørket dem. Oppbevar glassene unna direkte lys eller varme, og sørg for å bruke dem innen et år.

Rehydrering av tørket sopp

For å bruke dehydrert sopp, legg i en varmebestandig bolle og dekk med kokende vann. La dem trekke i 20 til 30 minutter. Tøm og bruk den rehydrerte soppen på samme måte som fersk sopp. Ta vare på bløtleggingsvæsken da det vil gi en fyldig smak til suppekraft og sauser.

Relaterte artikler:

Fylt sopp med kremost

Sopp næringsinnhold

Referanser

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren