20-50% RABATT!OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

FÅ RABATTKODE OG 10% EKSTRA I RABATT!

Tips til løping

Tips til løping. Her får du noen nyttige tips for deg som løper eller har planer om starte opp med løping.

Tips til hvordan du kan trene løping

Kanskje trener du løping fra før av, og har et ønske om legge om treningen eller forbedre deg som løper, eller du har et ønske om å starte opp med løping, og trenger tips for å komme i gang med treningen. Løping er ikke rakettforskning, men likevel er det relativt enkle grep som skal til før du kan gjøre løpsopplevelsen og formutviklingen enda bedre.

I denne artikkelen vil du få tips til hvordan du kan komme i gang og opprettholde løping som trening, og hvordan du kan bli en enda bedre løper.

Ta utgangspunkt i ditt nåværende formnivå

Å ta utgangspunkt i ditt nåværende formnivå gjelder løpere på alle nivå, men er spesielt viktig dersom du er nybegynner. Likevel er det mange løpere, nybegynnere og mer erfarne, som trener på et nivå som ikke er i samsvar med eget formnivå. Konsekvensen av å trene for mye og med for hard intensitet kan være at du blir i dårligere form, og kan i verste fall føre til overtrening og skader. Dersom du er nybegynner, finner du ut mye om ditt formnivå ved å trene løping 2-3 uker. Bruk det som utgangspunkt og ha en gradvis økning i treningsmengde og intensitet med utgangspunkt i dette nivået.

Variasjon når du trener løping

Variasjon er bra når du trener løping, både med tanke på motivasjon, og for å ha en jevn og god formutvikling. Variasjon kan også bidra til å redusere risikoen for skader. Variere løpetreningen med tanke på hva du trener av løping, hvor du trener og med hvilken intensitet.

Hovedvekt av trening med lav intensitet

Hovedvekten av treningen du skal gjennomføre skal være med lav intensitet. Dette er ikke et spesielt fenomen for mosjonister, men er noe også eliteutøvere praktiserer. Siden det er minimalt å hente på anaerob trening, skal du fokusere på å trene opp din aerobe kapasitet, og det grunnlaget legger du gjennom trening med lav intensitet. Trener du for mye med moderat til hard intensitet, vil det øke risikoen for skader.

Restitusjon når du trener løping

Restitusjon når du trener løping er like viktig som treningen du gjennomfører. Det er når du restituerer at kroppen blir sterkere, raskere og mer utholdende. Å hvile eller restituere lyder enkelt, men det viser seg ofte i praksis at det kan være krevende for løpere å restituere nok og riktig. Legg inn restitusjon i ditt treningsprogram, på lik linje med treningen du gjennomfører. Ha fokus på restitusjon, og trene for å restituere, ikke omvendt.

Tips til løping

Lytt til kroppen og la den bestemme hvor mye og med hvilken intensitet du skal trene. Respektere dine grenser for hvor mye trening du tåler. Har du planlagt å gjennomføre en rolig treningsøkt, så gjør det. Spar deg heller til treningsøkter der du skal trene med moderat til hard intensitet. Det tar tid å venne seg til høyere treningsbelastning, og du må la kroppen få tiden den trenger.

Relaterte artikler:

10 tips som får deg i gang med løping om morgenen

Tips til nybegynnere som vil komme i form med løping

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

Av Spurt

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

BESTSELGERE!

HØSTKUPP!

INNSPURT!

20-50% RABATT!