OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

+10% EKSTRA MED RABATTKODE OK10

*SPAR 20% PÅ ALLE JAKKER MED KODEN JAK20


20-50% RABATT!


Tips mot kvalme gravid

Mange gravide vil ha ha noe ubehag på grunn av kvalme under graviditeten. Her får du noen tips som kan gjøre deg mindre kvalm.

Tips mot kvalme gravid

Her er noen tips for å minimere de ubehagelige symptomene på kvalme under graviditet.

Få nok hvile

Det er viktig å få en god natts søvn. Power naps om dagen kan hjelpe også, men ikke rett etter et måltid, da dette kan øke kvalmen. For de som jobber nattskift, kan det hjelpe å bruke en sovemaske eller bruke blendingsgardiner for å blokkere så mye lys som mulig. Når tiden går og kroppen endrer form, kan en fødselspute hjelpe for ryggen og magen. Gå tidlig i seng og stå opp tidlig.

Vær nøye på hva du spiser

Fet og krydret mat og koffein øker sjansen for å utløse frigjøring av magesyre, spesielt når graviditeten utvikler seg og fosteret trykker mot fordøyelseskanalen. Små porsjonsstørrelser kan bidra til å redusere sjansen for oppkast. Å ha tom mage kan forverre følelsene av kvalme. Magen produserer syrer, men har ingenting å jobbe med, bortsett fra mageslimhinnen. Dette kan gjøre deg kvalm. Det kan hjelpe å ha noen salte kjeks før du går ut av sengen om morgenen. Til frokost vil kald eplesaus, pærer, bananer eller sitrusfrukter hjelpe deg med å føle deg friskere. Kalium i frukt kan bidra til å forhindre morgensyke. Karbohydrater kan hjelpe. Bakte poteter, ris og tørt, ristet brød er ofte egnede alternativer. Om kvelden kan du spise et mellommåltid høyt på proteiner før du legger deg, noe som kan hjelpe deg med å regulere blodsukkernivået i løpet av natten. Spis kald mat for å redusere luktene du opplever når du spiser.

Hold fysisk og mentalt aktiv

Å være fysisk aktiv har vist seg å forbedre symptomer, og kan være et godt tips mot kvalme når du er gravid.Å holde seg opptatt kan bidra til å få tankene vekk fra kvalme. Å lese en bok, gjøre gåter, se på TV, spille kort eller gå på korte turer rundt blokka kan bidra til å holde deg opptatt.

Sørg for godt væskeinntak

Et annet tips mot kvalme når du er gravid, er å seg tilstrekkelig hydrert. Det kan være vanskelig å konsumere åtte glass vann om dagen mens du opplever kvalme, men dehydrering kan forverre følelser av kvalme. Å ha eplecider eddik og honning i vann kan gjøre det mer smakfullt. Å suge på isbiter laget av vann eller fruktjuice er også en effektiv metode.

Ingefær- og peppermyntete

Ingefær har lenge vært brukt til å hjelpe fordøyelsen og redusere ubehag i magen. Studier viser at det også kan bidra til å lindre symptomene på kvalme. Andre alternativer er å nippe til kald ingefær ale eller tilsette en skive rå ingefær i vann eller te. Snacks som pepperkaker eller ingefærkaker kan også hjelpe. Peppermynte-te kan også bidra til å feste innholdet i magen.

Bruk løse og behagelige klær

Stramme klær kan forverre symptomene på kvalme. Kvinner som opplever kvalme under graviditet, har færre symptomer på kvalme når de bruker løse klær.

Vitaminer og kosttilskudd

Tilskudd skal bare brukes under tilsyn av lege. Hvis du tar vitaminer, kan det være best å ta dem før sengetid og sammen med en matbit. Vitamin B6 kan bidra til å redusere kvalme.

Jerntilskudd som er foreskrevet under graviditet kan noen ganger føre til kvalme. En lege kan anbefale en form med lavere frigivelse eller lavere dosering. Ta jerntilskudd med appelsinjuice eller en annen drikk med C-vitamin for å øke absorpsjonen.

Unngå flimmer fra dataskjerm

En dataskjerm flimrer raskt og nesten ubemerkelig. Dette kan bidra til morgenkvalme. Hvis det ikke er mulig å unngå å bruke en dataskjerm, kan det hjelpe å justere skjermen ved å gjøre skriften større og endre bakgrunnen til en myk solbrun eller rosa farge. Dette vil bidra til å redusere belastningen på øynene.

Unngå triggere

Et annet tips mot kvalme under graviditet, er å unngå triggere som kan gjøre deg kvalm. Morgesyke er knyttet til en økt følsomhet for lukt. Noen sterke lukter kan forverre symptomene, men dufter som sitronekstrakt og rosmarin kan hjelpe. En person vil lære å gjenkjenne hvilke triggere som fremprovoserer kvalme, og de kan unngå disse så langt som mulig.

Hjelp mot sure oppstøt

Noen ganger kan kvalmen og oppkastet skyldes sure oppstøt. En lege kan anbefale syrenøytraliserende medisiner å ta før du legger deg for å redusere magesyrenivået, og den påfølgende morgensyken. Sjekk alltid med lege før du tar medisiner under graviditeten. Alternative terapier som akupressur kan hjelpe. Å bruke press på spesifikke punkter på kroppen kan hjelpe med å kontrollere symptomer.

Relaterte artikler:

Spekemat gravid

Hvor lang tid tar det før man blir gravid

Om forfatteren

Legg inn kommentar


20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

20-50% RABATT!