HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


Tiende etappe av Holmenkollstafetten – Frognerparken

Lær mer om hvilken trening du kan gjennomføre når du skal løpe 10. etappe av Holmkollstafetten, stafettens lengste etappe.

Beskrivelse av 10. etappe av Holmenkollstafetten

Tiende etappe av Holmenkollstafetten

Tiende etappe av Holmenkollstafetten går fra Holmendammen til Frognerparken, og etappen har en lengde på 2840 meter. 2700 meter på asfalt og 140 meter på grus. Etappen går slakt nedover i 700 meter til krysser Sørkedalsveien og videre ned Ullernchausseen. Løypa går videre ned mot Smestad og på vestsiden av Smestaddammen, før løypa går i bølger inn mot veksling i Frognerparken.

Trene for tiende etappe av Holmekollstafetten

For denne etappen kan du gjennomføre tempotrening for å trene opp evnen til å holde høye fart over et lenger tidsrom. Du bør også trene variert med intervalltrening, med hovedvekt på langintervaller, for å trene opp hurtighet for en etappe som er relativt lett hvis vi ser på løypeprofilen. Vi skal likevel ikke glemme at denne etappen har noen små kneiker som kan være tøffe nok, så du kan ha innslag av motbakkeintervaller i treningsprogrammet ditt for å være bedre rustet til å holde farten oppe også der det er svak stigning. Gjennomføre tempointervaller med 1500-2000 meters lengde, og tempotrening uten pause, med en varighet på 10-25 minutter. Dette vil være effektiv trening for å trene opp din aerobe utholdenhet for distansen, og samtidig bidra til at du takler å løpe med et høyere tempo over et lenger tidsrom. Intervalltreningen bidrar ytterligere til å trene opp hurtighet og motbakketreningen gjør deg sterkere i partiene med stigning.

Relaterte artikler:

Niende etappe av Holmenkollstafetten – Holmendammen

Trening for Holmenkollstafetten

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Av Spurt

HØSTTURER!

OPPTIL 40% RABATT!