Tidlig tegn på graviditet før mensen

Kanskje gjør du alt du kan for å prøve å bli gravid akkurat nå, og ser etter tidlige tegn. Lær mer om hva som kan være tidlig tegn på graviditet!

Det kan være lurt å vite om du er gravid så snart som mulig. Uten å ta en graviditetstest, eller ta en blodprøve eller ultralyd, er det dessverre ikke en 100 prosent sikker måte å fortelle deg om du er gravid før du går glipp av perioden. Likevel kan visse tegn og symptomer være et antydning om at du er i de første ukene av svangerskapet.

Tidlig tegn på graviditet før mensen

Nedenfor er noen av de tidligeste symptomene på graviditet du kan oppleve før mensen. Husk at graviditetssymptomer ofte har likhetstrekk med PMS-symptomer.

Ømme eller følsomme bryster

En av de tidligste endringene du kan merke under svangerskapet er ømme eller verkende bryster. Brystene dine kan også føles ømme under berøring, eller tyngre enn normalt. Dette skyldes stigende progesteronnivå i kroppen. Dette symptomet kan fortsette gjennom hele svangerskapet eller avta etter de første ukene.

Mørkere areoler

Du kan også merke at areolasene dine (området rundt brystvortene) blir mørkere. Dette kan skje så tidlig som en til to uker etter unnfangelsen og er ofte et første tegn på graviditet.

Utmattelse

Tretthet er vanlig de første månedene av svangerskapet. Dette skyldes hormonelle forandringer. Pluss at blodsukkeret og blodtrykket ditt er lavere på dette tidspunktet.

Kvalme

Kvalme og morgenkvalme starter vanligvis mellom fjerde og sjette svangerskapsuke. Du kan oppleve det litt roligere før da. Graviditetskvalme er verre for noen kvinner enn for andre.

Livmorhalsslim

Du kan merke en endring eller økning i vaginal utflod i løpet av første trimester. Dette er på grunn av økte hormoner og vaginal blodstrøm. Dette kan fortsette gjennom hele svangerskapet når livmorhalsen mykner.

Implantasjonsblødning

Du kan oppleve blødning, omtrent 10 til 14 dager etter unnfangelsen. Blødning forekommer vanligvis omtrent en uke før forventet periode. Blødningen vil være mye lettere enn din vanlige blødning under menstruasjon. Det vil stoppe etter en til tre dager.

Hyppig vannlating

Du har sikkert hørt at du må tisse hele tiden under graviditeten. Dette er fordi kroppen din øker mengden blod den pumper, noe som resulterer i at nyrene behandler mer væske enn vanlig. Det betyr mer væske i blæren. At du ofte må på do for å tisse, kan være et tidlig tegn på graviditet. Dette kan starte så tidlig som to uker etter unnfangelsen. Men du har kanskje ikke dette symptomet før andre eller tredje trimester.

Basal kroppstemperatur

Basal kroppstemperatur er temperaturen når du er helt i ro. Det blir vanligvis tatt når du først våkner om morgenen. En økning i basal kroppstemperatur i 18 dager etter eggløsning kan være et tidlig symptom på graviditet. Denne metoden fungerer best hvis du har sporet din basale kroppstemperatur en stund og vet hva den var før svangerskapet og gjennom hele syklusen.

Oppblåsthet

Hvis magen føles oppblåst, kan det være et symptom på tidlig graviditet. Fordøyelsessystemet kan bremses på grunn av hormonelle forandringer. Dette kan forårsake oppblåsthet, forstoppelse eller gass.

Hvor pålitelige er symptomene?

Graviditetssymptomer varierer for alle. De er også lett forveksles med PMS. Det er derfor det er umulig å si om du er gravid på symptomer alene. Det beste alternativet ditt er å ta en graviditetstest eller oppsøke lege hvis du mistenker at du er gravid og allerede har gått glipp av menstruasjonen.

Relaterte artikler:

Vektøkning gravid uke for uke

Når er kvalmen verst gravid

Om forfatteren

Legg inn kommentar