Tid når du skal løpe halvmaraton

Tid når du skal løpe halvmaraton. Bruk fartskalkulator for å beregne hvor lang tid du bruker på halvmaraton, og lær mer om hvorfor intensiteten alltid bør være styrende for hvilken fart og sluttid du får på halvmaraton.

Sett deg mål for sluttid på halvmaraton

Bruk SpurtCoach for å sette deg tidsmål på halvmaraton. Målet kan være ambisiøst, men på samme tid realistisk. Det er ingen poeng å sette seg et mål om en fart som du mest sannsynlig aldri greier å holde. Når du har satt deg et mål, må du trene systematisk gjennom et fleksibelt treningsprogram som gjør det mulig for deg å trene opp nødvendig fart og utholdenhet for distansen.

Estimere sluttid på halvmaraton

Bruk SpurtCoach for å estimere sluttid du kan ha på halvmaraton. Legg inn gjennomsnittsfart og distanse, og du kan raskt og enkelte beregne din sluttid med fartskalkulatoren.

SpurtCoach

Intensiteten bør være styrende for sluttid og fart på halvmaraton

Intensiteten du holder når du løper halvmaraton, bør være styrende for hvilken fart du skal holde. Holder du en for høy fart, risikerer du en opphopning av melkesyre i muskulaturen din, som gjør at du må redusere farten, og i verste fall bryte løpe. Derfor bør ditt hovedfokus være å løpe med fart der du holder deg innenfor aerob sone. Gjør du det kan du løpe over et lenger tidsrom uten at du blir stiv. Det forutsetter at du har gjennomført et variert treningsprogram i forkant, med langturer, fartstrening og annen løpetrening med lav intensitet.

Relaterte artikler:

Hvordan nybegynner kan trene for å løpe et raskere halvmaraton

Hvordan trene intervaller når du skal løpe halvmaraton

Om forfatteren

Legg inn kommentar