Tett i nesen når du er gravid

Tett nese når du er gravid, kan ramme i første trimester og mot slutten av svangerskapet. Lær mer om årsaker og behandling av tett nese under graviditet.

Tett i nesen når du er gravid

Kronisk tett nese (rhinitt) kan vare i seks eller flere uker under graviditet. Rhinitt rammer mellom 18 og 42 prosent av gravide. Det rammer ofte kvinner tidlig i første trimester, og igjen mot slutten av svangerskapet. Rhinitt kan begynne nesten når som helst under graviditet. Den forsvinner etter at du har fått babyen din, vanligvis innen to uker etter fødselen.

Symptomene på rhinitt inkluderer:

  • nysing
  • kronisk tett nese
  • rennende nese

Ring legen din hvis du har kronisk tett nese, har behov for drenering, har feber eller du ikke føler deg bra.

Er tett nese farlig under graviditet?

Kronisk tett nese kan forårsake potensielt skadelige bivirkninger for både mor og baby. Det kan føre til søvnforstyrrelser som kan forstyrre babyens evne til å få alt oksygenet den trenger for å utvikle seg normalt. Snakk med legen din hvis du lider av rhinitt under graviditeten, snorker eller våkner ofte om natten.

Årsaker til tett nese under graviditet

Noen tilfeller av rhinitt under graviditet er helt ufarlige. Dette betyr at de ikke egentlig har andre årsaker enn selve graviditeten. Graviditet fører til mange endringer i kroppen som kan føre til rhinitt. Under graviditet øker blodstrømmen til områder av kroppen som kalles slimhinner. Nesen din er en av dem. Hevelsen i nesen fra denne endringen kan føre til tett og rennende nese. Noen tilfeller av rhinitt er forårsaket av allergier. Allergisk rhinitt påvirker omtrent en tredjedel av kvinner i fertil alder. Symptomene er vanligvis mer alvorlige enn det gjennomsnittlige tilfellet med graviditets-rhinitt.

De inkluderer:

  • nysing
  • kløe
  • alvorlig neseblokkering

Hvordan behandles rhinitt av graviditet?

De beste naturlige behandlingene du kan bruke mot rhinitt under graviditet er saltvannsløsning. Saltvann bidrar til å rense nesegangene. Det er ingen kjente bivirkninger. Du legger saltoppløsning i den ene neseboret og lar det renne ut av den andre neseboret. Dette hjelper til med å rense ut nesegangene. Du kan utføre neseskylling hjemme med en spray- eller sprutflaske.

Hva du bør unngå

Unngå nasale dekongestantia. De er ikke sikre under graviditet. Hvis kronisk tett nese er forårsaket av allergier, vil den bli behandlet på en annen måte. Det er flere medisiner som kan brukes under graviditet. Legen din kan anbefale en behandling som er sikker under graviditet.

Relaterte artikler:

Kjerringråd mot tett nese

Hvorfor blir man tett i nesa

KAMPANJER HOS MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar