50%

FØRJULSKUPP DU IKKE VIL GÅ GLIPP AV!

 

I RABATT PÅ ALT DU TRENGER AV KLÆR, SKO, KLOKKER OG UTSTYR!

ANNONSØRINNHOLD |

OPPTIL

Rav Kiby Round Neck Ws er en varm og komfortabel ullgenser med rund hals og klassisk norsk mønster.

Rav Kiby Roundneck Ms er en sporty og elegant ullgenser i 100% ull.

ULVANG Rav Kiby Roundneck Ms

ULVANG

Rav Kiby Ws

ULVANG

Rav Kiby Ws

Rav Kiby Round Neck Ws er en varm og komfortabel ullgenser med rund hals og klassisk norsk mønster.

799,-

949,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

1 199,-

789,-

1 300,-

Du sparer 400,-

39% i rabatt!

Du sparer 550,-

1 499,-

Denne jakken har et enkelt, diskret design og er fullpakket med varm dun for å holde deg varm når temperaturen faller under null.

En slank og behagelige dunparkas med resirkulert stoff og PFC-fri resirkulert dun, og den er perfekt for å holde seg varm på vinterturer.

RAB Deep Cover

Parka Wmns

JACK WOLFSKIN Cold Bay Coat Wmn

WHISTLER Buron M Parka W-PRO 10000

Denne Buron parka jakken er en komfortabel jakke med et smart og enkelt design.
 

2 099,-

950,-

2 169,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

Du sparer 349,-

Du får 40% i rabatt!

Du sparer 1 450,-

SALG!

SALG!

3 499,-

1 299,-

3 619,-

Lett og allsidig dunjakke som passer perfekt i de tilfellene der, vekt, varme og bevegelighet er de viktigste faktorene.

Dette er en teknisk dunjakke med vannavvisende Pertex Shield® yttermateriale. Perfekt for kalde vinterdager. 

RAB

Valiance

RAB Positron Pro Wmns

RAB Microlight Alpine Wmns

Lett og allsidig dunjakke som passer perfekt i de tilfellene der, vekt, varme og pakkemulighet er de viktigste faktorene.

2 759,-

1 799,-

3 299,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

4 599,-

2 999,-

Du sparer 1 200,-

Du får 40% i rabatt!

Du får 34% i rabatt!

4 999,-

NYE SKO?

ANNONSØRINNHOLD |

- Gjør et kupp på tursko, løpesko, fritidssko og jaktstøvler hos MILRAB!

40%

SPAR OPPTIL

PÅ MENGDER AV SKO!

Test Suunto 9 baro klokke

ANNONSØRINNHOLD |

50%

Stort utvalg av jakker til dame og herre fra Arc'tery, THE NORTH FACE, AMUNDSEN, RAB, PATAGONIA med flere!

 

PRISFALL

PÅ JAKKER!

SPAR OPPTIL

Suunto 9 baro er en sportsklokke designet med ultraidrettsutøveren i tankene. Les mer om test av Suunto 9 baro sportsklokke!

ANNONSØRINNHOLD |

PRISKUPP

PÅ KLOKKER!

Testvinneren fenix 6X Pro Solar er den første Garmin klokken med solcellelading. 

FINN ÅRETS JULEGAVE!

Med denne klokken utviklet Suunto et batteri og en batteriovervåkingsprogramvare optimalisert for lang sikt, med nøyaktige GPS-data. Den har ikke den lange funksjonslisten sammelignet med andre klokker i dette segmentet som vi vurderte. Men hvis du leter etter en klokke som vil hjelpe deg gjennom ditt ekstreme utholdenhetsarrangement med batteri til overs, er dette klokken for deg.

ANNONSØRINNHOLD |

Gjør et kupp på mengder av klær, sko, klokker og turutstyr!

50%

SPAR OPPTIL 

LAGERSALG!

LED LENSER

MH4 400lm

Se hele utvalget!

LED LENSER

MH8 600lm

449,-

Ledlenser MH4 er en perfekt utendørs lykt som lades med en magnetisk ladekabel. Lykten har opptil 400 lumen

Ledlenser MH8 er en kraftig, oppladbar hodelykt til outdoor-bruk på opptil 600 lumen. 

Du får 35% i rabatt!

749,-

719,-

1 099,-

Du får 40% i rabatt!

Funksjoner

ANNONSØRINNHOLD |

Spar opptil 50% på sekker,

soveposer, lykter og turutstyr!

50%

SPAR OPPTIL 

TURUTSTYR!

Denne klokken tilbyr ikke den fantastiske listen over funksjoner som andre high-end klokker i andre tester gjør. Det den tilbyr, er en veldig omfattende liste over GPS- og batterifunksjoner designet for å vare gjennom hele din ultraløp eller en ukelang tur med backpacking. Vi diskuterer disse funksjonene og funksjonene i batteri- og GPS-seksjonene nedenfor.

Høydemåler og barometer

Stort sett alle high-end GPS-klokker, tilbyr Suunto 9 baro høydemåler, barometer og kompass. Suunto 9 baro har også noe de kaller «FusedAlt.» Dette er en høydemåling som bruker en algoritme for å kombinere GPS og de barometriske høydedataene for å gjøre avlesingen mer nøyaktig. I vår testing mot de sammenlignbare prisene Garmins, var Suunto generelt mer nøyaktig.

Suunto-appen, Movescount-appen og Movescount-nettplattformen

Når du tester klokkefunksjoner, må du selvfølgelig også teste appen du synkroniserer den med, og dens nettplattform. Du kan faktisk ikke se gjennom en klokke uten å nevne appen eller nettplattformen. Det er lurt å laste ned relevante apper før du kjøper en klokke, for å få en følelse av hvor bra de vil fungere for deg.

Dessverre viste denne testen seg å være litt forvirrende med Suunto da det er to apper og en nettplattform. Suunto annonserer Suunto-appen som en oppdatert versjon, så vi lastet ned den først og synkroniserte den til Suunto 9 baro. Etter vår første test var vi allerede misfornøyde med appen.

Brukergrensesnittet er fint, men det mangler funksjoner og beregninger som vi absolutt ønsket å se. Senere fant vi ut at de manglende beregningene er tegnet i Movescount-appen. Det som er verre, er at de to appene ikke brukes samtidig. Suunto fraråder dette av forskjellige grunner. Det betyr at hvis vi ønsket å gå tilbake til Movescount-appen, måtte vi koble klokken til datamaskinen, flytte dataene til nettplattformen (også kalt Movescount) og dra den inn i Movescount-appen. Det er ikke bra.

Siden gjennomgangen varte i flere måneder, la Suunto aktivt til appen mens vi testet. Men vår erfaring stiller spørsmålet, hvorfor starte en uferdig app når du allerede har en som viser et større antall beregninger? Det virker opplagt for oss at brukere forventer at de samme beregningene vises i den nye appen. I alle fall kan Suunto ha funnet ut at mange mennesker bytter tilbake til Movescount-appen, fordi de bygger ut Suunto-appen i skrivende stund.

En funksjon som vi brukte mye på Garmin-alternativene, spesielt for triatlontrening, var muligheten til å bygge tilpassede treningsøkter som kan synkroniseres med klokken. Denne funksjonen vil til og med gi deg et vibrerende varsel når det er tid for å bytte oppgaver. Dessverre tilbyr ikke Suunto 9 baro dette. Det vil sette opp intervaller, men det er egentlig ikke en tilpasset treningsøkt. Vi tenkte på å bruke en løsning ved å prøve å synkronisere treningsplaner fra en Training Peaks-konto, men Suunto Baro 9 ville ikke støtte det.

Fitness Tracker og Running Dynamics

Suunto 9 baro tilbyr en liste over over 80 idretter du kan velge mellom når du tilpasser aktivitetene du vil spore. Hvis du bare sporer løpene dine, fungerer det bra. Det vil med stor nøyaktig gi deg det du forventer av en high-end GPS-klokke. Og hvis du vil ha enda mer data, kan du koble den med en Suunto Smart Sensor, Stryd Sensor og en fotpod.

Klokken kan også gi deg anbefalt restitusjonstid, søvnsporing, daglig aktivitetssporing (f.eks. nivå, kalorier osv.) Og en ganske omfattende værsporingsliste inkludert stormvarsler. Disse funksjonene er innfødte, noe som betyr at du ikke trenger appen for å få tilgang til dem.

GPS

Denne klokken kan bruke USAs GPS, russernes GLONASS og Japans QZSS-satellitter. Nøyaktigheten til Suunto 9 baro er langt overlegen i forhold til andre modeller som bare bruker GPS.

En viktig funksjon ved GPS-en som virkelig skiller Suunto fra konkurrentene er Fusedtrack-alternativet. Som sagt er denne klokken optimalisert for ultradistanse idrettsutøvere. Suunto ønsket å lage en klokke som fortsetter så lenge du er i aktivitet. Hele klokkedesignet og dets spesielle funksjoner er organisert slik at batteriets levetid blir lengst mulig uten å miste viktige data i prosessen.

Så Suunto laget Fusedtrack. Det er en spesiell algoritme som kombinerer begrensede GPS- og bevegelsessensordata for å redusere behovet for GPS-avlesninger. Suunto 9 baro tar dem med to minutters mellomrom. Fusedtrack kombinerer denne informasjonen med bevegelsessensordata for å produsere GPS-sporet, hovedsakelig med et ekstremt begrenset GPS-signal. Denne prosessen reduserer batteribruken betydelig. Denne veldig unike egenskapen i GPS-klokkenes verden resulterer i en svært nøyaktig sporing i situasjoner der satellitt-signaler kan være suboptimale (f.eks. Tett skogdekning, i juving, i byer osv.).

Brukervennlighet

På grunn av berøringsskjermen var det veldig enkelt å bla gjennom menyene på Suunto 9 baro. De forskjellige innstillingene er ikke fullt så intuitive som andre klokker, men når vi først fant dem alle, klarte vi å bruke Suunto 9 baro med relativt lite avbrekk.

Skjermen er veldig stor og tydelig. Selv under regn fungerte berøringsskjermen feilfritt. Vi kunne til og med bruke den mens vi hadde påsatte løpehansker. Det var en hyggelig overraskelse.

Men uansett årsak fant vi alle plasseringene av knappene gjorde det vanskelig å få tilgang mens du trener. Med tanke på at de fleste er høyrehendt, virker det mer naturlig å ha minst en knapp tilgjengelig med tommelen på høyre hånd hvis du bruker klokken på venstre håndledd, men dette kan være personlig preferanse. Vi senket også poengsummen for brukervennlighet-kategorien på grunn av situasjonen med appene.

Batteritid på Suunto 9 baro

Som nevnt over, Suunto tenkte mye på hvordan man kan maksimere batterilevetiden i Suunto 9 baro. Helt ærlig, vi var veldig imponert over resultatene deres.

Ultrautholdenhetsidrettsutøvere har grunn til å feire. Suunto 9 baro hevder opptil 120 timers aktivitetsbasert batterilevetid i sin batteribesparende Ultra Mode. Vi testet det bare til 34 timer i utholdenhetsmodus ved bruk, før det dukket opp en advarsel på skjermen om at vi hadde to timer med batteritid igjen med mindre vi byttet til Ultra Mode.

Suunto hevder at Endurance Mode går opp til 50 timer. Vi tror dette fordi vi, selv om vi bare hadde fått 34 timer, kjørte det med smarttelefonoppdateringer, varsler osv. Vi forsøkte ikke å forlenge batteriets levetid eksponentielt. Nøkkelen her er at du blir advart og kan reagere deretter. Fusedtrack aktiveres automatisk i Endurance- og Ultra-modus. Hvis du sporer en aktivitet som varer lenger enn batteriet ditt selv i Ultra Mode, kan du selvfølgelig lade klokken med et eksternt batteri uten å forstyrre sporet.

Det fine er at når du starter aktiviteten din, anslår klokken hvor lenge batteriet vil vare med den hastigheten, slik at du kan velge batterimodus deretter fra start. Alternativt kan du opprette dine egne innstillinger for batterimodus for å optimalisere noen beregninger mens du reduserer andre.

Til tross for at vi har alle disse fantastiske batterilevetidene under en aktivitet, presterer Suunto 9 baro ganske ubehagelig under det vi kaller normal bruk. Batteriet presterer dårlig under daglig bruk. Bare Apple Watch Series 4 er verre. Suunto 9 baro varer bare fire til syv dager når du bruker den normalt, og utfører tre til fire timer med aktivitet i løpet av den tiden.

Nøyaktighet

Vi testet nøyaktigheten til avstandssporing, kartlegging og pulsmåler. Uansett grunn, Suunto-hjertefrekvensmålingene så ut til å være mindre nøyaktige enn high-end Garmins. Dette kan ha å gjøre med Suunto 9 baro-passformen fordi større håndleddetestere så ut til å ha færre problemer.

Vi sammenlignet avstandsberegningen til en rute i Google maps og sporene til de andre klokkene. I en tidligere testperiode testet vi den mot Garmin Fenix ​​5x Plus Sapphire. De rapporterte begge om den samme nøyaktige avstanden, bare 0,01 utenfor Google Maps-avstanden. Og begge klokkene satte oss på kvadratet når du krysser elva, i motsetning til verdimulighetene som ofte setter oss i vannet på vei over.

Design til Suunto 9 baro

Suunto 9 baros armbånd legger seg ikke flatt, og har hengsler som flere av de andre klokkene har. Dette betydde at passformen ikke var like god som Garmins. Suunto 9 baro kan ikke legge seg flat, så bandet har en bue som bare ikke passet noen testere så bra som andre. Dette kan ha resultert i de mindre enn perfekte optiske hjertefrekvensavlesningene. Hvis en dårlig passform lar utvendig lys komme inn i pulsmålerområdet eller hvis klokken gled rundt for mye, vil den optiske hjertefrekvensen være mindre nøyaktig.

Suunto 9 baro passer ikke under mange strammere løpejakker på grunn av sin store størrelse, men den er heller ikke et tungt beist. Et spørsmål som er nevnt er at knappene er på høyre side. Testere som hadde klokken på venstre håndledd, sa at hvis de gjorde en rett vinkel med håndleddet (f.eks. Når de lente seg på noe), kunne knappene grave seg i baksiden av hånden.

En ting med Suunto 9 baro er at den er stor, men den ser ganske slank ut. Dette er selvfølgelig en personlig preferanse, men alle våre testere synes klokken var tung og slitesterk, også på kontoret. Det er hvis klokkestørrelsen ikke overvelder håndleddet. Alle er enige om – det er en fin klokke å se på.

Enkel å sette opp

Oppsettet av Suunto 9 baro gikk ganske raskt og var ganske enkelt. Som nevnt er imidlertid tilstedeværelsen av to apper forvirrende. Denne klokken er omtrent midt på veien når det gjelder oppsett – ikke for treg, ikke for rask, ikke for forvirrende (bortsett fra appvalget).

Verdi

Hvis du er en hardcore ultra-idrettsutøver som er lei av å ha et eksternt batteri i settet ditt, eller hvis du prioriterer GPS-nøyaktighet fremfor alle andre funksjoner, er dette klokken for deg. Når det er sagt, utenom utholdenhetsidrettsverdenen, hadde vi vanskelig for å se hvordan denne klokken passe for den store massen. Det oppfyller et klart behov i et nisjemarked, men en grunnleggende funksjon (som å lagre musikk) vil bidra til å rettferdiggjøre prislappen.

Relaterte artikler:

Test GARMIN fenix 5X Plus Sapphire klokke

ANNONSØRINNHOLD |

50%

Stort utvalg av jakker til dame og herre fra Arc'tery, THE NORTH FACE, AMUNDSEN, RAB, PATAGONIA med flere!

 

PRISFALL

PÅ JAKKER!

SPAR OPPTIL

Om forfatteren

Legg inn kommentar

ANNONSØRINNHOLD |

FØRJULS KUPP

SPAR OPPTIL

50%

 

PÅ KLÆR, SKO, KLOKKER OG UTSTYR!

ANNONSØRINNHOLD |

FØRJULS KUPP!

SPAR OPPTIL

50%

 

PÅ KLÆR, SKO, KLOKKER OG UTSTYR!