Test Garmin Vivoactive 4

Det er ikke sikkert du får alt en Forerunner har av avanserte funksjoner i en Garmin Vivoactive 4, men du får alt annet.

Garmin Vivoactive 4

Garmin Vivoactive 4 er en del av Garmins utvalg av berøringsskjerm-løpeklokker. Tilbake i Vivoactive 3 dager var dette et slankere, mindre alternativ til Forerunner- og Fenix-klokkene. Men Garmin har gjort sine klokker laget for ekte, løpende nerder mye mer tilgjengelig de siste årene. Forerunner 645 Music er liten og dyktig, Fenix ​​6S er ikke en armbåndsdominator som de større Fenix-modellene.

Så hvor etterlater det Vivoactive 4? Vivoactive 4 er fremdeles betydelig billigere enn de fleste Fenix- og Forerunner-alternativene, og smarte endringer i kontrollene gjør at det er mye mindre sannsynlig at du ved et uhell stanser og stopper treningssporing med berøringsskjermsveip. Det er en flott fitness-tracker, så lenge du er glad for å gå glipp av noen av de månedlige overvåkningsstatistikkene som tilbys av Fenix ​​og Forerunner-klokkene.

Design til Garmin Vivoactive 4

 • Mål på 45,1 x 45,1 x 12,8 mm
 • 5ATM vannmotstand
 • Gorilla Glass 3 skjermbeskyttelse

Garmin Vivoactive 4 ser ganske lik ut Vivoactive 3 og Foreunner 645. Et bånd av sølv, men ikke krom-lyst metall sitter rundt kanten av klokken. Skjermen er beskyttet av Gorilla Glass 3-teknologien, men den er ikke innfelt som Fenix ​​6-er, noe som gjør den litt mer sårbar. Hver bit av slik beskyttelse gir imidlertid klokkens dimensjoner.

Dette er en behagelig klokke å ha på seg. Jo lettere og mindre en klokke er, jo mindre sannsynlig er det at du legger merke til at den til og med er der på håndleddet etter noen timer. Det er ikke nødvendig å ta den av, bortsett fra å lade, hvis du er glad for å ha den hele dagen. Vivoactive 4 har 5ATM vannmotstand, tilstrekkelig ikke bare for dusjing, men også svømming.

Skjerm på Garmin Vivoactive 4

 • 1,3-tommers 260 x 260 transflekterende MIP-skjerm
 • Klar i sterkt sollys, trenger frontlys innendørs
 • Alltid på skjerm

Garmin Vivoactive 4 har en 1,3-tommers skjerm med en oppløsning på 260 x 260 piksler, de samme spesifikasjonene som Fenix ​​6. Denne skjermen vil ikke se for imponerende ut for de som ikke har eid en Garmin eller lignende klokke før. Dette er transfleksive skjermer, noe som betyr at de reflekterer lys, slik at de blir tydeligere på en lys dag. Dette er den polare motsatsen til LCD- og OLED-skjermene som brukes i mange andre smartklokker. De må øke lysstyrken for å konkurrere med sollys.

Garmin Vivoactive 4 avgir også lys, slik at du kan se skjermen i et mørkt rom. Men dette lyset lyser bare når du samhandler med klokken eller når du hever klokken mot ansiktet ditt. Denne skjermen bruker veldig lite strøm når den ikke er opplyst, og viser innhold 24/7 til batteriet dør. Dette er fremdeles den beste typen skjerm for trening utendørs.

Grensesnitt og kontroller

 • Forbedret implementering av berøringsskjermen
 • Ganske enkelt, flatt grensesnitt
 • To maskinvareknapper

Vivoactive-klokkene har færre knapper enn de i Fenix ​​og Forerunner-serien, fordi de har en berøringsskjerm. Garmin har imidlertid satt to knapper på Garmin Vivoactive 4, i stedet for den på Vivoactive 3. Dette er sannsynligvis et svar på klager, det er altfor lett å stoppe eller avslutte en treningsøkt ved Vivoactive 3 ved et uhell. Under trening brukes Vivoactive 4-skjermen for å bla gjennom informasjonsskjermene. Men for å pause og slutte å spore bruker du knappene. Resultatet? Vi har hatt null av problemene mange Vivoactive 3-eiere har opplevd.

Du kan anta at Garmin Vivoactive 4 føles mer som et smartklokke enn de veldig treningsfokuserte Forerunner og Fenix-produktene. Grensesnittet er imidlertid det samme her.

Du blar opp og ned for å få tilgang til både ekstra infoskjermbilder og apper. Vivoactive 4 bruker Connect IQ app store for å legge programvare til klokken.

Treningssporing på Garmin Vivoactive 4

 • Solid sporing av beliggenhet og hjertefrekvens
 • Broadcast HR-modus trenger arbeid
 • Skjermen er flott for statskontroll under midten av øvelsen

Garmin Vivoactive 4 er en utmerket fitness tracker. Når du bytter fra Forerunner 645 Music, får du faktisk flere statistikker å spore over. Det er Pulse OX, som måler SPO2, kroppsbatteri og respirasjon. Vi vil grave litt mer inn i disse.

Men den delen som mangler, kan faktisk være viktigere for noen av dere. Det kalles Performance Condition, en statistikk som vurderer hvor godt du har sammenlignet med baseline hver gang du sporer en øvelse. Dette bedømmes omtrent, ved å kartlegge hjerterytmen mot anstrengelse. Det er ikke alltid 100% pålitelig, men er en flott motiverende statistikk når du bruker Forerunner- og Fenix-klokker.

Vivoactive 4 går også glipp av “treningsbelastning” -statistikk, sett i Gamin Connect-appen med en Forerunner. Dette forteller deg om du har jobbet hardt de siste sju dagene for å forbedre eller opprettholde kondisjonen. Og på slutten av en treningsøkt forteller den deg ikke det anbefalte intervallet før du trener igjen, basert på treningens kraft.

GPS-sporing virker like bra som for enhver Garmin-klokke. Det kan se ut som om du plasserer deg på feil side av veien noen ganger, eller antyder at du gikk gjennom en bygning, men forbindelsen er solid og GPS-låsing skjer i løpet av få sekunder etter den første trianguleringen i et område.

Pulsmåling er stort sett god, med en åpenbar problemstilling. Innspilling under trening er pålitelig for en sensor som er bundet av håndleddet. Vivoactive 4 sporer endringer i anstrengelse rimelig raskt mens du løper. Det er ingen uventede fall eller topper. Det pleier å være litt tregere med oppdateringen i løpet av de første minuttene av sporing, men dette er ikke noe nytt.

Broadcast-modus er der vi hadde problemer. Det er her Vivoactive 4 sender ut sine hjertefrekvensdata over ANT +, for effektivt å fungere som en hjerterytme. Vi brukte denne modusen til en innendørs sykkeløkt på Zwift, og den mislyktes. Pulsavlesningen skal ha ligget rundt 137-150 bpm det meste av tiden, men den hang rundt 90 til 100 i en hel time. Uansett hvilken algoritme Garmin nå bruker for kringkastingsmodus ser ikke ut til å fungere veldig bra.

Vi er imidlertid sikre på at Garmin vil ta opp dette i en oppdatering, ettersom det tydeligvis ikke er et grunnleggende problem med maskinvaren.

Vivoactive 4 lar deg spore et enormt antall øvelser, mer enn 20. Og andre kan legges til via en Connect IQ-nedlasting. Noen har ganske enkelt forskjellige skjermdata, bits du vil se på skjermen mens du faktisk sporer.

Det er noen dypere ting også her. Vivoactive 4 har golfsporing komplett med data for spesifikke baner. Og klokken kan fungere som en trener gjennom Garmin’s Workouts. Disse forteller deg øvelsene du skal utføre, rett på håndleddet, og er mest nyttige for treningsstudioer.

Vivoactive 4s store skjerm er også et flott lerret for treningsdata. Når du for eksempel løper, viser standardvisningen varighet, avstand, tempo og hjertefrekvens. De er alle komfortabelt lagt ut på en skjerm. Det virker mindre trangt enn vår vanlige Forerunner 645, selv om skiftet fra en 1,2-tommers skjerm til en 1,3-tommers ikke høres så flott ut.

I stedet får du en stabel andre biter med “helse” -data. Pulse OX måler SpO2, oksygenmetningsnivået i blodet ditt. Dette innebærer en litt annen hjertefrekvenssensor-maskinvare. En løpesporers optiske hjertesensor fyrer vanligvis grønt lys inn i huden din, og registrerer deretter lysnivåvitnene av en liten sensor som sitter ved siden av. SpO2 registrerer to sett med resultater, ett med infrarød, for også å beregne oksygenmetningen din.

Du kan se forskjellen ved å sammenligne Garmin Vivoactive 4 og Forerunner 645. 645 har tre små grønne lysdioder arrangert rundt en lyssensormodul. Vivoactive har to større lyskilder og to sensorer.

Mange av dere synes kanskje ikke SpO2-resultatene er så interessante. Hvis du er i god form, vil du sannsynligvis se konsistente resultater over 95%, trekke på skuldrene og være lite oppmerksom på Pulse OX. Og hvis det er betydelig lavere, er det på tide å besøke legen din, ikke øke treningsregimet.

Garmin Vivoactive 4 måler også hvor mange ganger du puster på et minutt, gjennom dagen. Det gjør det algoritmisk, ved å bruke hjerterytmen og hjerterytmen. Vi fant ikke disse dataene spesielt nyttige, omtrent som Pulse OX. Det kan imidlertid være mer interessant hvis du mistenker at du kan ha søvnapné. Men igjen, dette er noe du kan snakke med legen din om. Garmin Connect kan bare komme deg så langt.

Body Battery er det ekstra datafeltet du faktisk kan synes er nyttig. Den lager en graf over hva den mener er kroppens drivstoffreserver. Soving topper det opp. Trening og generelt stress tømmer det. Dette er avhengig av hjertefrekvensvariabilitet, så det er litt mer interessant enn noe som ganske enkelt får grafen til å falle raskere basert på tid og treningsøkter.

Performance Condition out, Body Batteri i: dette er en av de viktigste forskjellene mellom Vivoactive 4 og en av Garmin’s high-end klokker. Dette er en litt mer “livsstil” -støtt tracker, men dybden på innspilte data er fremdeles ellers stor.

Annen informasjon inneholder Garmin Vivoactive 4-postene søvnen din. Søvndataene er delt opp i de vanlige REM-, dype søvn- og lette søvnstadiene, men du kan også se gjennom pulsoksymeteret og pusteinformasjonen for hver natt. Dette ser delvis ut som en måte å pakke inn mer enn konkurrerende trackere.

Andre funksjoner

 • Musikkstøtte er velkomment
 • Garmin Pay mangler støtte i Storbritannia
 • Begrenset appbibliotek

Musikk er kanskje den viktigste ekstrafunksjonen i Garmin Vivoactive 4. Og det betyr 3,6 GB lagringsplass for å legge til podcaster, spillelister og album. Du kan koble Vivoactive 4 til en bærbar datamaskin for å legge til filer manuelt. Filsystemet dukker opp når du gjør det, og det er separate mapper for podcaster og musikk. Bandet støtter også Deezer og Spotify, som du vil trenge et Premium-abonnement for hver av tjenestene.

Når Vivoactive 4-appen er installert, må du grave i klokkens innstillingsmeny for å finne Music Provider-innstillingen, som deretter går videre til telefonen din for å be om kontolinking. Men hvorfor kan vi ikke gjøre dette direkte fra Connect IQ? Garmins integrasjon av musikktjeneste er uoversiktlig. Når du først er i gang, fungerer den perfekt, og implementerer til og med lite bittesmå utgaver av albumkunst. Det er ingen høyttaler på Vivoactive 4. Du kobler et par trådløse hodetelefoner direkte og lar deg løpe uten telefonen.

Garmin Pay er den andre tekniske funksjonen. Dette lar deg utføre trådløse betalinger, omtrent som Apple Pay eller Google Pay. I USA støtter den en rekke viktige banker, inkludert Chase, Bank of America og Wells Fargo. Kjøpere i Storbritannia er mindre heldige. Santander er det eneste husholdningsnavnet på listen. Hvis banken din ikke støtter Garmin Pay, kan du ikke bruke den. Sjekk ut listen før du kjøper en Vivoactive 4.

Klokken kan også håndtere noen smartwatch-grunnleggende. Varsler fra telefonappsene dine kommer gjennom, og du kan velge hvilken som helst, hvis noen. Vivoactive 4-skjermen er en perfekt måte å lese en e-postoverskrift eller en rask WhatsApp-melding på, og du kan svare på dem med forhåndsdefinerte hermetikk-svar. Du kan ikke diktere meldinger via en mikrofon eller snakke med en digital assistent her.

Det er også skjermer for været, dine kommende kalenderoppføringer, og du kan spore vannforbruket ditt om du vil. Connect IQ lar deg legge til flere av disse mikro-appene. Vårt råd: ikke behandle Vivoactive 4 som en smartur, eller forvent at den skal gjøre mye utover de enkle tingene.

Jo flere apper du har installert, jo mer virker belastet virker grensesnittet. Husk at det ikke er noe spesifikt område for apper her. De havner enten på treningsmenyen, som er fint, eller i karusellen av skjermer som sitter over og under klokkeoverflaten.

Batteritid på Garmin Vivoactive 4

 • Fire til fem dager batterilevetid med vanlige sporing
 • Opp til åtte dager uten aktiv sporing

Garmin sier at Vivoactive 4s batteri varer opptil åtte dager med standard sporing, der du ikke bruker GPS, i seks timers GPS-sporing med musikk eller opptil 18 timer uten musikk. Det varte i fire dager for oss, inkludert to timers GPS-bruk i løpet av to løpeturer og ytterligere en times hjertefrekvenssending for en innendørs syklusøkt. Vi strømmet ikke musikk under løpeturene.

Trener annenhver dag, og det skal vare litt over en halv uke, i det minste. Den varer over en uke selv med flere GPS-sporet kjøringer. Vivoactive 4 bruker en plug-in lader, en liten proprietær kabel akkurat som Vivoactive 3 og Fenix ​​6. Det tar en times tid å lade fra null til full.

Konklusjon

Garmin Vivoactive 4 er et litt mer tilgjengelig alternativ til Garmin high-end Forerunner og Fenix klokker. Det tilbyr alle de grunnleggende elementene, inkludert flott GPS, pulssporing og musikkstrømming for mindre penger enn en Forerunner 645 Music. Og det er veldig mye mindre enn en Forerunner 945 eller Fenix ​​6.

Hva mister du? Dette er en delvis berøringsdrevet klokke. Men i motsetning til Vivoactive 3, introduserer den ikke mange irriterende problemer. Du får også mindre råd om prestasjoner og trening. Ingenting av dette er avhengig av maskinvare, men Garmin trengte å holde et stykke mellom Vivo- og Forerunner / Fenix-klokkene.

Hvem er Garmin Vivoactive 4 for?

Garmin Vivoactive 4 er en god klokke for deg som vil trene regelmessig, og spore treningen nøyaktig, men ikke er for bekymret for å sørge for at hver økt teller. Mens den registrerer mye av de samme dataene som Garmin sine toppløpsklokker, leverte beregningene mer på helse enn ytelse og fremgang.

Relaterte artikler:

Test Garmin Forerunner 245 smartklokke

Test GARMIN fenix 5X Plus Sapphire klokke

Om forfatteren

Legg inn kommentar