Test Garmin Forerunner 245 smartklokke

Stappfull av funksjoner, presser Garmin Forerunner 245 mye inn i en så kompakt og lett enhet. Les mer om test av Garmin Forerunner 245!

Garmin Forerunner 245 smartklokke

Til tross for at det fortsatt er et populært valg for løpere, har Garmin Forerunner 235 vært på markedet siden 2015. Det har tatt Garmin fire år å bringe oss etterfølgeren, nemlig Garmin Forerunner 245. Men gode nyheter; Det var verdt å vente, for her får du mange nye funksjoner, sensoroppdateringer og sporingsalternativer.

Så hva er nytt? For det første sporer Garmin Forerunner 245 mer idretter enn før, inkludert styrketrening og svømming. Forerunner 245 gir deg bedre tilbakemeldinger på treningene dine, for å hjelpe deg med å fortelle om belastningen din er for lav eller for høy, i tillegg til daglig stressinnsikt og en indikasjon på om du skal hvile eller ikke, takket være Garmin’s Elevate pulssensor.

Design, display og komfort

 • Skarp fargeskjerm
 • Forbedret skjermvisning
 • Komfortabel silikonrem

Design til Garmin Forerunner 245

Garmin Forerunner 245 er definitivt ikke en smartklokke som folk skal kjøpe ønsker en forlengelse av smarttelefonen eller for å se pene ut på håndleddet, men den er ikke designet av disse grunnene. Garmin Forerunner 245 er rettet mot å gi treningssporingsdata til de som trener ofte, men ikke prøver å være den neste Paula Radcliffe, og inkluderer et stort antall sportssporingsfunksjoner, men ikke på bekostning av formfaktor.

Som et resultat ser den ikke ut eller føles for påtrengende på håndleddet, men med den stort sett plastiske konstruksjonen ser den ikke ut eller føles for dyr. Det veier bare 38,5 g med en monitor på 30,4 mm i diameter, som er ganske lite i forhold til selskapets Fenix-serie. Det er denne lette designen, sammen med den komfortable silikonremmen, som gjør Garmin Forerunner 245 til en absolutt drøm å ha på seg under alle slags idretter og aktiviteter. Du legger knapt merke til at du har på deg den.

Komfort til Garmin Forerunner 245

Den virkelige testen av komfort, tror vi, når du har på deg et smartur under en yogaklasse. Hvis du lykkelig kan bøye og tøye deg gjennom en times vinyasa uten å føle lyst til å ta den av, vet du at du har en vinner. Faktisk gjorde vi to yogapraksis med Forerunner 245 og hadde på oss den til og med mens vi sov fire netter på rad og det føltes ekstremt behagelig, så en massiv tommel opp der.

Selv om Garmin Forerunner 245 er litt tykkere enn forgjengeren på papir, vil du sannsynligvis ikke legge merke til det – kanskje fordi den generelt er mindre og lettere. Kroppen på klokken har falt fra en 45 mm sak til 42,3 mm, noe du sannsynligvis bare vil kjenne igjen hvis du er en Forerunner 235-bruker fra før av. Likevel er det en god størrelse, spesielt for å se resultatdata midt i treningen eller når du løper. På sidene er det samme fysiske knappoppsettet fra Garmin som du finner på de fleste av de treningsfokuserte enhetene.

Display til Garmin Forerunner 245

Det er ingen berøringsskjerm her, men dette er med vilje. Det fungerer ikke bare bedre for mange fysiske aktiviteter – spesielt i vann – men det sparer også viktig batterilevetid. Som alltid med Garmin, tar knappoppsettet litt tid å bli vant med hvis du er en nykommer på Garmin sine enheter, men etter ingen tid i det hele tatt, vil det hele være naturlig.

Når det gjelder skjermen, har Garmin oppgradert skjermen til Forerunner 245 fra en oppløsning på 215 x 180 på Forerunner 235 til en oppløsning på 240 x 240, og lagt til et velkomment preg av skarphet og bedre detaljer som ikke var til stede i Forerunner 235. 1.2- tommers skjerm er også en god størrelse – å være stor nok til å mate deg dataene du trenger uten å overbelaste deg med informasjon.

Hvis du er kjent med Garmin-enheter, vil du vite at Garmin ikke oppnår lysstyrke på skjermen gjennom en bakgrunnsbelyst AMOLED-skjerm som sett på mange andre smartklokker. I stedet bruker det transflektivt minne-i-piksel (MIP) -teknologi som er avhengig av eksterne lyskilder for å belyse skjermen og hva som blir presentert på den.

Dette fungerer veldig bra på Garmin Forerunner 245, og vi fant aldri et tidspunkt der vi ikke kunne se hva som ble vist på skjermen – all timingen, hjertefrekvensinformasjon og endringer av lysforhold, spesielt i direkte sollys. Selvfølgelig fungerer dette bare i godt opplyste forhold, men i mørkere tider er det en LED-bakgrunnsbelysning som lyser ved å trykke på en knapp når det er nødvendig (igjen, for å spare på batteriets levetid).

Ytelses- og aktivitetsfunksjoner i Garmin Forerunner 245

 • Massiv oppdatering av fitness-sporingsfunksjoner, inkludert stresssporing
 • Oppdaterte sensorer og mer nøyaktig pulsmåling
 • Alternativer for styrke- og svømmesporing lagt til

Et område der Garmin har lagt stor vekt på å forbedre Forerunner 245 i forhold til den forrige modellen, er i sine sportssporingsmuligheter og relaterte verktøy, noe som gir brukerne en dypere innsikt i treningsevnen og mer nøyaktige resultater. Som før er forhåndsinnstilte sporingsalternativer som følger: løping, løypekjøring, innendørs baneløp, yoga, cardio, tredemølle, sykling, sykling innendørs, innendørs roing, gåing, innendørs gange, elliptisk og trappetrinn.

Nye alternativer over Garmin Forerunner 235 er bassengsvømming og styrketreningssporing, selv om du som alltid kan lage din egen treningsøkt via det «andre» alternativet, og legge til sporingsverktøyene du ønsker å bruke, det være seg GPS eller hva annet . Dette er enkelt å gjøre, og betyr at du virkelig kan tilpasse klokken etter dine behov.

Noe annet vi virkelig likte på Garmin Forerunner 245, var det forbedrede brukergrensesnittet. Hvis du tidligere har brukt en Forerunner 235, vil du absolutt like Garmins forbedringer her. Den gir deg nå bedre, større ikoner og skrifter, og det er nå en bedre fargebruk, noe som gjør det så mye lettere å se gjennom data mens du er på farten.

Widgets kommer virkelig til sin rett også her, fordi de er med på bedre å presentere data i overkommelige biter. Ved bare å trykke på Opp-knappen på startskjermen, kan du bla gjennom en mye mer kondensert serie av viktige opptak som forrige aktivitet, trinn, vær, hjertefrekvens, varslinger, musikkontroller og kalender, og gi deg en oversikt over viktige data på et øyeblikk.

Pulsoksymeter

Som det er sett på smartklokker som Forerunner 945 og Fenix ​​6, har Garmin også utstyrt 245 med et pulsoksymeter, som tidligere bare var tilgjengelig på slike nevnte avanserte apparater. I hovedsak er dette en sensor som brukes til å måle metning av oksygen i blodet ditt. Å kjenne oksygenmetningen din kan hjelpe deg med å bestemme hvordan kroppen din tilpasser seg trening og stress, spesielt i store høyder. Dette fungerer ved å skinne lys inn i huden og sjekke hvor mye av den som blir absorbert, noe som kalles SpO2. På Forerunner 245 vises disse pulsoksymeteravlesningene som en SpO2-prosent, som du kan lese mer om i Garmin Connect-appen, inkludert trender over flere dager.

Stressovervåking

En annen funksjon som brukere ikke så på 235, men vi har på Forerunner 245, er stressovervåking hele dagen. Dette ganske koselige verktøyet – kalt Firstbeat – minner oss om viktigheten av stressreduksjon, så vel som hvile og restitusjon i våre treningsregimer. Gjennom å bruke hjertefrekvensvariabilitet (HRV), som refererer til små endringer i intervallet mellom påfølgende hjerterytme gjennom dagen, lar denne funksjonen deg raskt se hvor mye av tiden du bruker på å oppleve stress og hvor vellykket kroppen din hadde i å utligne de stressende øyeblikk med tilstrekkelig bedring. I utgangspunktet, hvis kroppen din ikke håndterer stress veldig bra, vil dette verktøyet varsle deg, som ber deg om at du trenger å komme deg og sannsynligvis bør hvile i stedet for å spore en annen aktivitet.

GPS

Apropos aktivitetssporing, alt du forventer fra en Forerunner er her på 245. GPS ble funnet og koblet i løpet av ett minutt, noe som betyr at vi kunne komme på gang uten å vente.

Det er veldig greit å komme i gang og gjennomgå treningen når du er ferdig, og den tilgjengelige innsikten for dette har blitt forbedret betydelig i løpet av 235, med fullstendig oppdaterte treningsbelastningsfunksjoner. For eksempel har treningseffekt, status og lastemodus blitt filtrert ned fra Garmin-enheter med høyere ende for å gi deg et bedre innblikk i hvor godt forberedt du skal være til din neste aktivitet.

Det er også en ny ytelsesbetingelse som gir en vurdering – i sanntid – av din evne til å utføre. Denne analyserer data om tempo, hjertefrekvens og hjertefrekvens for å gi deg en tilstandsscore i de første 6 til 20 minuttene av aktivitet.

For løping er alle de vanlige sporingsverktøyene her, for eksempel avstand, hastighet og tempo, og det er superenkelt å finpusse statistikken som vises på klokken under økten uten å måtte gå inn på appen. I løpet av en kort stund ga Garmin Forerunner 245 noen nyttige data mens de reagerte raskt og intuitivt gjennom.

Når det gjelder andre aktiviteter, fungerte sykkelsporing og yoga godt og virket nøyaktig, utvilsomt takket være sensorene, som også har fått en oppgradering på Forerunner 245. Dette inkluderer Garmin Elevate optisk pulssensor, som bedømmer pulsen ved bruk av LED-lys for å belyse blodstrømmen gjennom årer og kapillærer.

En sensor du ikke finner her er Garmins barometriske høydemåler, som er innebygd i Forerunner 645 Music og Vivoactive 3 Music. Selv om det bare virkelig trengs hvis du trener i kupert terreng og vil benytte deg av høydedata.

En annen liten skuffelse var mangelen på et sporingsalternativ for flere idretter, noe som ville vært ideelt for de som trener og ønsker å spore triatlonforsøkene sine. For dette må du undersøke å investere i en enhet med høyere nivå, for eksempel Forerunner 945 eller Fenix-serien.

Musikkversjon

 • Opptil «500 sanger» lagringsplass ombord (rundt 3,5 GB)
 • Last ned sanger fra ditt personlige bibliotek eller streamingtjeneste
 • Streamingstøtte for Spotify, Deezer og Pandora

Hvis du virkelig vil kjøre melodiene gjennom smartklokken, kan du hente den dyrere Garmin Forerunner 245 Music – en versjon av klokken som er bygget som et musikkknutepunkt på treningsøktene dine. Den ekstra kostnaden får rundt «500 sanger» plass verdt (rundt 3,5 GB) på smartklokke for lokalt å laste ned sanger. Selv om denne varianten har WiFi-tilkobling, må du bruke den dedikerte Garmin Express-appen, koble til smartwatchet og laste ned sangene (eller spillelistene fra strømmetjenester) manuelt.

Søvnsporing

 • Fortsatt ikke et av Garmins sterke poeng
 • Sporing ikke så nøyaktig som det kunne ha vært

Hvis det er en ting som virkelig lar dette følge, er søvnsporing. Som de fleste treningssyklister, hevder Garmin at Forerunner 245 er i stand til å overvåke total søvn og perioder med bevegelse eller rolig søvn hvis klokken er slitt hele natten. Imidlertid benyttet vi oss av denne funksjonen i fire netter på rad, og mens tiden registrert som sovende virket omtrent riktig, klarte den ikke å finne noen viktige hendelser. Den tredje kvelden med søvnsporing husker vi tydelig at vi våknet for å slå av TV-en da den skrudde på seg slik at Sky-boksen kunne oppdatere. Da vi sjekket Connect-appen, hadde den registrert dette som lett søvn. Med mindre vi drømte det …

Likevel ser det ikke ut til at Garmins søvnsporing gir samme dybde og nøyaktighet som for eksempel Polar smartklokker. Til sammenligning mangler Garmin noen av de dypere innsikt som vi likte å teste på Polar Ignite, for eksempel søvneffektivitetstotal og nøyaktig fangede søvnavbrudd, verktøy som begynner å gjøre søvnsporing til mer nyttig treningsinnsikt.

Andre funksjoner

 • Praktiske sikkerhets- / ulykkesfunksjoner
 • Inkluderer sporing av menstruasjonssyklus
 • Ingen Garmin Pay

Som med de fleste moderne smartklokker, er Forerunner 245 i stand til å mate varslinger til håndleddet rett fra smarttelefonen. Det er også en stoppeklokke, en vekkerklokke, automatiske sommertidoppdateringer, kalendersynkronisering og værinformasjon.

Det er også sporing av menstruasjonssykluser, noe som gjør Garmin Forerunner 245 til en av de første klokkene for å gjøre det mulig for kvinnelige brukere å spore sin syklus, motta periodespådommer og logge eventuelle symptomer. Det er imidlertid ingen Garmin Pay her.

Vår favorittbonusfunksjon er sannsynligvis tillegg av Incident Detection, som ikke var på Forerunner 235. Det betyr i utgangspunktet at hvis du krasjer sykkelen din, vil klokken varsle noen. Tilsvarende er det nå også sikkerhets- / sporingshjelp, som betyr at du trykker på en knapp for å sende et hjelpevarsel til venner eller familie.

Batteritid på Garmin Forerunner 245

 • Minst 7 dager med konstant generell bruk
 • Nå opptil 24 timer med konstant GPS-sporing
 • Fullt ladet på under en time

Garmin hevder Forerunner 245 vil tilby syv dager med konstant bruk, eller 24 timer med konstant GPS-sporing. Mens den totale batterilevetiden er redusert i 245 i forhold til forgjengeren, har GPS-batteriets levetid blitt økt til 24 timer fra 11 timer i vanlig GPS-modus, noe som er en enorm forbedring.

Ved å bruke klokken kontinuerlig i fire dager, inkludert for å sove, og spore fem eller så forskjellige typer sport / aktiviteter (ved å bruke GPS for bare noen få av disse), fant vi at batteriet ble tappet 47%, noe som til nå fungerer bedre enn 7 dager kontinuerlig bruk som annonsert av Garmin.

Konklusjon

Garmin Forerunner 245 er et strålende løpeverktøy som fremdeles er veldig konkurransedyktig, til tross for at det ikke har alle klokkene og fløytene i Garmins mer premium-tilbud.

Hvis du ikke bryr deg om noe av den mer komplekse løpsdynamikken vi ser på nyere modeller som Garmin Forerunner 945, vil denne modellen sannsynligvis passe bedre for deg. Det gir definitivt nok treningsinnsikt til å tilfredsstille løpere på de fleste nivåer.

Med god batterilevetid, en komfortabel passform og alle dekkene som er dekket, er dette også et sterkt valg for nesten alle som ønsker å spore sin generelle kondisjon bedre enn en grunnleggende aktivitet tracker ville tillate.

Bør du kjøpe den?

Hvis løping er ditt treningsfokus og du ikke trenger de mer avanserte funksjonene som finnes i toppmodeller – eller ikke har råd til den prisen som følger med dem – er Forerunner 245 et veldig solid valg.

Relaterte artikler:

Test Suunto 9 baro klokke

Test GARMIN fenix 5X Plus Sapphire klokke

Om forfatteren

Legg inn kommentar