SKOBONANZA!

OPPTIL 40%

RABATT

ALT FRA FRITIDSSKO, LØPESKO, TIL FJELLSTØVLER


HØSTKUPP!

Terskeltrening på tredemølle

Terskeltrening på tredemølle. Lær mer om hvordan du kan gjennomføre effektiv terskeltrening på tredemølle for å øke din aerobe kapasitet og bli en raskere løper.

Aerob kapasitet og trening

Aerob trening er når muskulaturen får nok oksygenrikt blod tilført fra hjertet og lungene som gjør at du kan løpe lenger og raskere. Du greier å løpe lenge uten at muskulaturen blir stiv. Det er oksygentilførselen som avgjør om treningen er aerob eller anaerob. Å trene aerobt er nyttig for løpere og andre utøvere som driver med utholdenhetsidretter. Aerob kapasitet vil si evnen til å løpe over lenger tid med høyere intensitet. Hvor god kapasitet avhenger av hvor effektiv kroppen er til å transportere oksygenrikt blod til muskelcellene. Dette omfatter kapasitet i luftveiene, lungenes evne til gassveksling av oksygen og karbondioksyd mellom luft og blod, blodets evne til å bære oksygen, og om blodåresystemet har nok blodkar til å sirkulere blodet ut i muskulaturen. Når du trener på grensen for hva blodet greier å forsyne cellene med av oksygenrikt, kan vi si at du trener på terskel. Terskeltrening kan være effektiv trening for å øke denne kapasiteten, slik at du kan løpe raskere med samme intensitet.

Terskeltrening på mølle med en gradvis økning i intensitet

Det er viktig at du øker intensiteten gradvis når du skal gjennomføre terskeltrening på tredemølle, slik at kroppen får en gradvis tilvenning til økt intensitet. Dette er viktig både med tanke at du skal ha best mulig effekt ut av terskeltreningen og for å redusere risikoen for skader. Å starte med full intensitet rett etter oppvarming kan være for krevende både fysisk og mentalt.

Hvordan trene terskel på tredemølle

Tredemølle er perfekt for å gjennomføre terskeltrening, mye på grunn av at det er enkelt å stille inn farten slik du løper på terskel. For at du skal komme opp på terskel, bør du ha en gradvis økning i intensitet, der du øker farten gradvis, inntil du når ønsket intensitet. Ønsker du å komme raskere opp på terskel, kan du gjøre det ved legge inn 2-6 prosent helning på tredemølla. Etter en rolig oppvarming på 10 minutter, kan du øke farten på tredemølla gradvis. Øk farten i intervaller på 5 minutter, inntil du når din terskel.

Terskeltrening på tredemølle

Terskeltrening på tredemølle kan være effektiv trening med tanke på å øke din aerobe kapasitet. Det er enkelt å tilpasse farten for din terskel, og løpe jevnt på terskel over en kortere eller lenger periode. Det er viktig at du øker intensiteten gradvis for at terskeltreningen ikke skal bli for hard, og for å forebygge skader.

Relaterte artikler:

Trening på tredemølle

Kombinere løping på tredemølle med løping ute

Om forfatteren

Legg inn kommentar

HØSTKUPP!

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

ALT FRA FRITIDSSKO, LØPESKO TIL FJELLSTØVLER!