I RABATT PÅ SPORTSKLOKKER!

40%

FÅ OPPTIL

PÅ TEKSTIL OG SKO!

50%

SPAR OPPTIL

ULVANG Marius

Half Zip Ms

2 000,-

2 000,-

ULVANG Marius

Half Zip Ws

Terskeltrening med kortintervaller

Terskeltrening med kortintervaller. Lær hvordan du kan gjennomføre løpetrening i terskelfart med kortintervall.

3 374,-

5 999,-

-44%

GARMIN

Forerunner 745

GARMIN

Epix Gen 2

-23%

10 299,-

7 942,-

Trene på terskel med kortintervall

RAB

Pulsar Pro

4 399,-

-43%

-40%

3 299,-

1 995,-

Se hele utvalget!

RAB 

Alpine Pro Wmns

2 499,-

999,-

SWEET PROTECTION

Supernaut PrimaLoft 

1 999,-

-50%

-50%

1 499,-

749,-

Se hele utvalget!

SWEET PROTECTION

Supernaut Windblock 

Løpetrening rundt terskel er trening rundt det vi kan kalle anaerob terskel. Anaerob terskel er grensen for hva kroppen greier å kvitte seg med av melkesyren når du løper. Går du over til å trene anaerobt vil kroppen produsere mer melkesyre enn den greier å kvitte seg med, og du vil få en opphopning av melkesyre i muskulaturen. Det er flere måter du kan komme opp i terskel, og en effektiv måte å gjøre det på er gjennom intervalltrening.

I denne artikkelen vil du lære mer om hvordan du kan gjennomføre terskeltrening med kortintervaller.

Hvorfor gjennomføre terskeltrening

Som nevnt innledningsvis er trening på anaerob terskel grensen for hva kroppen greier å kvitte seg med avfallsstoffer. Å trene på terskel kan bidra til at du øker aerob kapasitet, slik at du greier å løpe raskere uten at intensiteten nødvendigvis er høyere. Dette er en avgjørende egenskap for at du skal greie å løpe fortere aerobt. Det er viktig at du ikke trener for mye i terskelfart. Trening med moderat til hard intensitet bør ikke utgjøre mer enn en femtedel av den totale treningsmengden din i løpet av en uke, noe som betyr at mesteparten av treningen du gjennomfører skal være med lav intensitet.

1 359,-

2 099,-

-35%

GARMIN

Forerunner 45

GARMIN

Fenix 6X Pro Solar

10 199,-

Hvordan gjennomføre terskeltrening med kortintervall

Når du skal gjennomføre en treningsøkt med terskeltrening, vil det være naturlig at du gjennomfører trening med varierende intensitet, og deler av denne treningen vil være i terskelfart. Den enkleste måten å komme opp i terskelfart, er å bygge opp intensiteten gradvis. Da får kroppen en gradvis tilvenning til å løpe med stadig hardere intensitet. Når du skal trene kortintervall på terskel, løper du intervallene progressivt raskere, ved at du øker intensiteten innenfor hvert intervall, og fra ett intervall til det neste. Korte ned på pausene for at pulsen ikke skal gå helt ned mellom hvert intervall, slik at du raskere kommer i opp i terskelfart ved neste intervall.

Terskeltrening med kortintervall i motbakker

For å komme raskt opp i terskelfart kan det være effektivt å trene kortintervall i motbakker. Selv korte intervaller i motbakke vil gjøre at du kommer relativt raskt opp i terskelfart. I stedet for å løpe ned igjen som pause, kan du fortsette kortintervallene videre opp en lang stigning, med korte pauser mellom hvert intervall. Kortintervaller i motbakker er også en mer skånsom måte å trene på terskel, fordi belastningen på beina er mindre enn når du løper på flatmark. Samtidig er motbakketrening effektiv trening for å øke styrken i legg- og lårmuskulatur, og kan også være god trening for å øve opp løpeteknikk for bedre løpsøkonomi.

Terskeltrening med kortintervaller

Terskeltrening med kortintervall kan være en effektiv måte å øke aerob kapasitet for å bli en sterkere og raskere løper. For raskere å komme opp i terskelfart, kan du løpe kortintervallene i motbakke, og ha korte pauser mellom hvert intervall. Terskeltrening bør gjennomføres i små doser, og det er viktig at du sørger for tilstrekkelig med restitusjon i etterkant av terskeltreningen.

Relaterte artikler:

Terskeltrening for å øke din aerobe kapasitet

Terskeltrening med langintervaller

Om forfatteren

Legg inn kommentar

PÅ TEKSTIL OG SKO!

50%

SPAR OPPTIL

60%

SKALLJAKKER

DUNJAKKER

TURBUKSER

SPAR

OPPTIL

LUKK

19 990,-

14 990,-

Momas Jason 2022
250w Bewo - GRATIS FRAKT!

-25%

Norges mest solgte el-sykkel!

LUKK

50%

PÅ TEKSTIL OG SKO!

SPAR OPPTIL

LUKK

40-90%

RABATT PÅ KJENTE MERKEVARER!

GJØR ET KUPP!

LUKK

5 499,-

3 849,-

ARC'TERYX Magnus Coat herre

-30%

LUKK

6 999,-

4 899,-

ARC'TERYX Beta SV

-30%

LUKK

1 499,-

899,-

RAB Torque - turbukse dame

-40%