20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Terskeltrening for Bergen City Marathon

For å øke din aerobe kapasitet og utholdenhet for Bergen City Marathon, kan du gjennomføre terskeltrening. Lær hvordan du skal trene i terskelfart for Bergen maraton!

Hva er terskeltrening?

Løpetrening rundt terskel er trening rundt det vi kan kalle anaerob terskel. Anaerob terskel er grensen for hva kroppen greier å kvitte seg med av melkesyren når du løper. Går du over til å trene anaerobt vil kroppen produsere mer melkesyre enn den greier å kvitte seg med, og du vil få en opphopning av melkesyre i muskulaturen. Det er vanlig å si at terskelfarten er den høyeste farten du greier å holde i omtrent 1 time. Målet ditt med å trene løping rundt terskel, er at du skal heve din anaerobe terskel, slik at du kan løpe fortere. Når du gjennomfører terskeltrening for Bergen City Marathon, kan det øke din aerobe kapasitet, som kan gjøre at du kan løpe raskere ved en gitt intensitet, uten at du går over til å trene anaerobt.

Hvordan trene på terskel for Bergen City Marathon

Terskeltrening for Bergen City Marathon kan du gjennomføre som rene terskeløkter, eller som en del av annen trening med høyere intensitet du gjennomfører i forkant av Bergen maraton. En effektiv måte å trene på terskel kan være å gjennomføre motbakkeintervaller. Ta utgangspunkt i en bratt bakke med 5-7 graders helning, og gjennomføre progressive bakkeintervaller på 200-400 meter. Progressive bakkeintervaller betyr at du øker intensiteten gradvis gjennom hele intervallet, inntil du løper på terskel den siste delen av intervallet. Rolig jogg ned igjen som pause, og start umiddelbart på nytt intervallet når du er nede igjen. Pulsen din vil øke for hvert intervall du tar, og du vil tilbringe lenger og lenger tid på terskel jo flere intervaller du tar. Pass på at du ikke går over til å trene anaerobt. Bruk en pulsklokke for å følge med på pulsen.

Relaterte artikler:

Pulssoner når du trener for Bergen City Marathon

Sprintintervaller for Bergen City Marathon

Om forfatteren

Legg inn kommentar


INNSPURT!

Av Spurt

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!