Tempotrening med moderat til hard intensitet

Tempotrening med moderat til hard intensitet. Denne treningsøkta gjennomførte jeg tempointervaller uten pause med moderat til hard intensitet.

Målet med treningsøkta

Målet med treningsøkta var å gjennomføre tempotrening med moderat til hard intensitet, uten pauser, som betydde at jeg måtte løpe 7200 meter sammenhengende.

Tempotrening

Tempotrening i denne treningsøkta var løping i et tempo som vekslet mellom moderat til hard intensitet. Intensiteten var noe under terskel på et høyeste. Terskeltrening er et begrep som ofte er brukt om denne type trening. Tempoet i denne formen for løpetrening er ofte beskrevet som «komfortabelt hardt» som innebærer at farten ikke skal være høyere enn at du kan løpe i tempoet over lengre tid.

Å løpe tempo er en viktig faktor for å øke din aerobe kapasitet, som er nivået du kan løpe med høyere intensitet uten å gå over til å trene anaerobt. Ved anaerob trening skjer det en opphopning av melkesyre i muskulaturen.

Etter hvert som du blir bedre trent, hever du din anaerobe terskel. Det betyr at du kan trene lenger og løpe fortere uten å få en opphopning av melkesyre i muskulaturen.

Gjennomføring av tempotrening med moderat til hard intensitet

Treningsøkta ble gjennomført som følgende:

Etter oppvarming løp jeg 6×1200 meter, der intensiteten vekslet mellom med moderat til hard intensitet, annenhver 1200 meter.

Det vanlige når du løper intervaller av denne typen er å løpe i samme tempo hele veien, kanskje også saktere mot slutten hvis du åpner for hardt. Disse intervallene ble løpt progressivt raskere for hvert intervall. Da er det mye mer effektivt å veksle mellom løpe med moderat til hard intensitet annen hvert intervall. Når disse intervallene blir løpt uten pauser blir du nødt til å disponere kreftene riktig for å kunne løpe sammenhengende med riktig intensitet.

Målet var å løpe med 70-79% av makspuls med moderat intensitet, og 80-87% av makspuls med hard intensitet. Fasiten ble at jeg løp med rundt 75-80% av makspuls i de «rolige» intervallene, mens pulsen lå mellom 80-85% av makspuls for de harde intervallene.

Konklusjonen er at økta ble gjennomført etter det som var målsetningen.

Relaterte artikler:

Tempotrening for å løpe maraton under 4 timer

Restitusjonstid når du trener løping med høy intensitet

Om forfatteren

Legg inn kommentar