20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Tempotrening med kortintervall

Tempotrening med kortintervall

Tempotrening med kortintervall. Denne treningsøkta besto av tempotrening i 20 minutter, med 10×45 sekunders kortintervall som avslutning.

Denne treningsøkta besto av tempotrening med moderat til hard intensitet med en serie kortintervaller i motbakke avslutningsvis. Målet med treningsøkta var å øke aerob kapasitet og styrke.

Tempotrening

Tempotrening i denne sammenhengen er løping i et tempo rundt anaerob terskel. Terskeltrening er et begrep som ofte er brukt om denne type trening. Tempoet i denne formen for løpetrening er ofte beskrevet som «komfortabelt hardt» som innebærer at farten ikke skal være høyere enn at du kan løpe i tempoet over lengre tid.

Å løpe tempo er en viktig faktor for å øke din aerobe kapasitet, som er nivået du kan løpe med høyere intensitet uten å gå over til å trene anaerobt. Ved anaerob trening skjer det en opphopning av melkesyre i muskulaturen.

Kortintervall

Kortintervaller i denne sammenhengen er periodevis løping med høy intensitet, som strekker seg over kort tid eller distanse. Pausene mellom hvert intervall skal være korte. Korte intervaller blir gjerne løpt med høy intensitet, rundt anaerob terskel, eller noe under. Kortintervaller kan bli løpt i flatt terreng eller ulendt terreng, eller bakkeintervaller som motbakketrening. Løping av kortintervaller er noe også nybegynnere i løping raskt kan komme i gang med etter å ha startet opp med løping.

Gjennomføring av tempotrening med korintervall

Følgende løpetrening ble gjennomført i løpet av denne treningsøkta:

Jeg trengte lang tid på å komme i gang skikkelig med tempotreningen. Omtrent halvveis gikk det greit å øke tempoet progressivt, slik at den andre halvdelen gikk mye raskere enn den første. Det var herlig å kjenne at muskulaturen fungerte skikkelig de siste 10 minuttene av tempotreningen.

Etter en kort pause, gjennomførte jeg motbakketrening med kortintervall. Dette var hardt, og det gikk ikke fort motbakkene! Det bli ikke noe bedre av at det var speilblankt på gangveien jeg løp på. Pulsen var høy, og de korte pausene og motbakkene var naturlig nok årsaken til det. Jeg føler at jeg hadde greit utbytte av kortintervallene.

Beina gikk litt sure i motbakkene, så jeg avsluttet nedjoggingen med et par raske stigningsløp. Det hjalp.

Hva jeg lærte av treningsøkta

Når jeg startet opp med tempotreningen var beina veldig tunge, og jeg kjente på frustrasjonen av at tempoet var mildt sagt labert. Jeg greide på tross av dette å holde fokus på intensitet, ikke fart. Det betalte seg i siste halvdel av tempotreningen, der jeg kunne øke farten betraktelig.

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å ta kortintervallene i motbakke, men på flatmark, og burde kanskje holdt meg til den opprinnelige planen. Jeg var ikke forberedt på at disse intervallene ville bli såpass harde.

Relaterte artikler:

Trening som gjør deg til en raskere løper

Bli raskere på maraton med tempotrening

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!