Tempotrening i 14 km

Tempotrening i 14 km. Denne treningsøkta gjennomførte jeg tempotrening langs vei i lett kupert terreng.

Målet med treningsøkta

Målet med treningsøkta var å øke aerob kapasitet, slik at jeg kan løpe lenger i ønsket hastighet jeg skal løpe Ringeriksmaraton i 2019.

Gjennomføring av treningsøkta

Tempotreningen ble gjennomført på følgende måte:

Dette var en bra treningsøkt med tempotrening! Jeg følte at jeg fikk kjørt meg skikkelig i løpet av de 14 kilometerne jeg løp med hard intensitet. Selv om det var krevende, følte jeg likevel at jeg hadde full kontroll. Pulsen lå på mellom 80-85 prosent det meste av tiden, og farten vekslet mellom 4:25-4:40 per kilometer.

Hva jeg lærte av denne treningsøkta

Når du løper såpass lenge i et høyt tempo, kan du teste ut med hvilken hastighet du jobber best. Jeg fant ut at jeg jobber best når jeg holder en intensitet som veksler mellom 80-85 prosent av makspuls. Jeg kan løpe lenge med den intensiteten. Jeg testet ut, og fant at hastigheten gikk ned når jeg løp med en intensitet høyere enn 84-85 prosent av makspuls, mens farten gikk opp når jeg holdt meg innenfor 80-85 prosent av makspuls. Dette er viktig lærdom, og nå vet jeg med hvilken puls jeg skal løpe med når jeg gjennomfører tempotrening eller raske langturer fremover.

Relaterte artikler:

14 km rolig løping

Bli en mer utholdende løper gjennom tempotrening

Om forfatteren

Legg inn kommentar