Tempotrening for Oslo maraton

0
252
Tempotrening for Oslo maraton
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra Brynje of NorwayNår Brynjes plagg presterer på klodens mest ugjestmilde steder, så vil de garantert fungere for deg også!

Lær hvordan du kan gjennomføre tempotrening for Oslo maraton for å greie å holde et høyere tempo over et lenger tidsrom når du løper maraton.

Trene tempo for Oslo maraton

Tempotrening kan være meget effektiv trening for Oslo maraton, for å trene opp aerob kapasitet og utholdenhet og greie å holde et høyt tempo over et lengre tidsrom. Tempotrening i konkurransefart er på mange måter en simulering på hvordan det er å løpe Oslo maraton. Intensiteten på tempotreningen vil variere, av om du trener tempointervaller eller tempotrening uten pause. For nybegynnere som har liten erfaring med tempotrening fra før av, kan tempointervaller med tilpassede pauser være et alternativ.

Hvordan gjennomføre tempotrening for Oslo maraton

Som vi har vært inne på, kan du trene tempo uten pause eller tempointervaller. Tempointervaller minner mye om intervalltrening, med den forskjellen at tempointervaller vanligvis er lengre og blir løpt med noe lavere intensitet enn mer tradisjonell intervalltrening. Du kan trene tempointervaller for Oslo maraton med en lengde på alt fra 5-9 minutter, med aktive pauser mellom hvert intervall. Tempotrening uten pause for Oslo maraton kan ha en lengde på alt fra 10-60 minutter eller lenger. Felles for all tempotrening er at du bør ha en gradvis økning i hvor lenge du gjennomfører tempotreningen, og du trener progressivt ved at du øker intensiteten gradvis. Tempotrening for Oslo maraton kan du gjennomføre ukentlig, også i perioden med basistrening om vinteren.

Relaterte artikler:

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-lifeKundefavoritten Masterfit TP150 er en suveren tredemølle i høy kvalitet til hjemmebruk - storebroren til bestselgeren TP100!

Motbakketrening for Oslo maraton

Trene for Oslo maraton

Annonse fra X-LIFEFå 30% rabatt hos X-life på en mengde merkeklær!