Tempotrening for halvmaraton under 1.45

0
301
Tempotrening for halvmaraton under 1.45
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra MILRAB.NOGARMIN SOLAR - Oppdag de nye modellene!

Lær mer om hvordan du kan trene tempotrening og tempointervaller for å øke din aerobe kapasitet for halvmaraton under 1.45.

Hva er tempotrening

Tempotrening kan være effektiv trening for å øke din aerobe kapasitet, og gjøre deg bedre i stand til å holde et høyere tempo over et lenger tidsrom. Det er vanlig å dele tempotrening for løping inn i tempotrening uten pauser og tempointervaller. Tempotrening uten pauser er lenger perioder med løping uten innlagt pause. Varighet på denne type trening kan være alt fra 10-40 minutter eller enda lenger. For de som har liten eller ingen erfaring med tempotrening fra før av, kan tempointervaller være passende. Tempointervaller minner mye om intervaller, med den forskjellen at de er lenger og blir løpt med noe lavere intensitet.

Intensitet på tempotrening for halvmaraton under 1.45

Tempotrening for halvmaraton under 1.45 kan være jevn løping i halvmaratonfart, tilsvarende 80-90% av makspuls. Dette er nivået der mengden oksygen som tas opp i muskulaturen, er lik mengden som forbrukes, og du unngår en opphopning av melkesyre. Denne treningen kan utføres som løping uten pauser over en gitt distanse, eller lange repetisjoner (for eksempel 2×6 km, 2×8 km). Farten du kan holde når du trener tempo for halvmaraton kan veksle mellom 4:50-5:15 per km. 4:59 per km er gjennomsnittsfarten du må holde for å løpe halvmaraton på 1 time og 45 minutter.

Frekvens på tempotrening for halvmaraton under 1.45

Tempotrening kan gjennomføres ukentlig i den halvmaratonspesifikke delen av treningsprogrammet ditt (uke 7-12), og litt sjeldnere i en tidligere fase av treningsprogrammet (uke 1-6).

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-lifeX-LIFE.NO har alt du trenger til hjemmetrening!

Relaterte artikler:

Treningsprogram for å løpe halvmaraton under 1.45

Intervalltrening for halvmaraton under 1.45

Annonse fra X-LIFESchwinn IC7 spinningsykkel er en tøff spinningsykkel fra en av verdens største merkevarer, kjent for sin kvalitet og unike design!