Teknikk fotball

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Vil du nå ditt fulle potensial som fotballspiller? Da trenger du god teknikk. Lær mer om teknikk som er helt avgjørende i fotball.

Teknikk i fotball

Teknikk er kanskje det mest synlige innslaget til suksess i fotball. Selv en amatør kan gjenkjenne god teknikk. Har de god ballkontroll? Er de raske med ballen i føttene? Kan de drible seg gjennom forsvaret?

God teknikk har 4 nøkkelelementer:

Ballkontroll

Ballkontroll refererer til en spillers evne til å ta ballen og få kontroll over den ved hjelp av alle kroppsdeler, inkludert føtter, bein, bryst og hode. En spiller med god ballkontroll er i stand til å motta pasninger både på bakken og i luften med rene førsteberøringer som holder ballen nær kroppen. Ballkontroll refererer også til en spillers evne til å opprettholde ballbesittelsen og beskytte den mot motstandere. Evnen til å snu raskt og med ballen er også av største betydning for å oppnå suksess i fotball, og handler også om ballkontroll.

Dribleferdigheter

Dribleferdigheter refererer til en spillers evne til å bevege seg opp og ned på banen med full kontroll over ballen. En spiller med gode dribleferdigheter kan bevege ballen i forskjellige retninger i forskjellige hastigheter med begge føttene. De kan lykkes med å manøvrere forbi motstandere uten å miste ballen. Ypperlige dribleferdigheter er avgjørende for å oppnå suksess i fotball for spillere i alle posisjoner.

Pasningsnøyaktighet

Pasningsnøyaktighet refererer til en spillers evne til å bruke begge føttene til å sende ballen dit den skal. Det kan bety at du sender ballen rett til lagkameraten med kraft og presisjon, sender en gjennombruddspasning i rommet med riktig kraft, curver ballen nøyaktig foran mål, eller, for spisser som skyter ballen nøyaktig og kraft. Spillere kan ikke oppnå suksess i fotball uten å kunne gi presise pasninger med begge føttene.

Kroppskontroll

Kroppskontroll refererer til en spillers evne til å bevege kroppen med optimal balanse og koordinasjon. Siden kroppskontroll faller inn under kategorien teknikk snarere enn fysisk form, refererer kroppskontroll mest til korrekt teknikk. Lange skritt, riktig løpeteknikk og et lavt tyngdepunkt er gode indikasjoner på god kroppskontroll i fotball.

Relaterte artikler:

Regler i fotball

Hvordan bli bedre i fotball

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Om forfatteren

-50%

SOMMER-SALG!

PÅ EN MENGDE

SOMMERVARER!