Taco med sopp

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Prøv en mer utradisjonell tacovariant med sopp. Sopp er omtrent fettfri og en rik og god kilde til B-vitaminer.

Gir 2 porsjoner
Tidsbruk: 25 minutter

Disse vegetariske tacoene har den rike smaken og kjøttfulle strukturen til taco, en tradisjonell meksikansk rett som vanligvis har chilimarinert, langsomt tilberedt svinekjøtt. Men i motsetning til kjøttversjonen, tar sopp bare omtrent 10 minutter å koke komfyren. I tillegg er de nesten fettfrie og er en god kilde til B-vitaminer. Det er en rask og mettende oppskrift som er super å lage for mange. For søtkick, prøv taco toppet med fersk eller stekt ananas.

Ingredienser

3 ss ekstra virgin olivenolje
1 gul løk i terninger
500 gram diverse sopp, renset og skåret i store biter
2 fedd hvitløk, hakket
1 ts malt spisskummen
1 ts tørket oregano
2 ts chilipulver
Juice fra 1 appelsin
Juice fra lime pluss til limebåter
½ ts salt
6 middels store mais tortillas
Hakket fersk koriander (valgfritt)

Slik gjør du

Varm oljen i en stor stekepanne på middels høy varme. Legg til side 3 ss av løken. Tilsett den resterende løken og soppen. Kok under omrøring ofte i 10 minutter, eller til løken er mør og soppen begynner å bli brun. Tilsett hvitløk, spisskummen, oregano og chilipulver. Kok opp under omrøring ofte i 30 sekunder, eller til hvitløken er velduftende. Tilsett appelsinjuicen, limesaft og salt. Stek i 2 til 3 minutter, eller til det blir mindre saft. Varm tortillaene i mikrobølgeovnen eller i en ovn i henhold til pakningsanvisningene. Fordel soppblandingen inn i tortillaene og pynt med den rå løken og korinander (hvis du bruker det). Klem limesaft på toppen.

Næringsinnhold

498 kalorier, 61 g karbohydrater, 8 g fiber, 11 g protein, 25 g totalt fett, 3 g mettet fett, 616 mg natrium.

Relaterte artikler:

Smakfull og sunn rett med kikerter og spinat

Proteinrik og smakfulle sursøt tofu

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar