Synsforstyrrelser etter trening

Synsforstyrrelser, som å se flekker eller lysglimt, eller oppleve uskarpt syn, kan være symptomer noen opplever etter trening.

Synsforstyrrelser etter trening

Det er ikke uvanlig å ha synsforstyrrelser etter fysisk aktivitet. Faktisk refererer mange til disse flekkene og fargene som “å se stjerner.” Slike synsproblemer er forårsaket av en rekke faktorer som lett kan løses. Imidlertid, hvis du opplever pågående synsproblemer, eller hvis du ser flekker og farger som er ledsaget av ytterligere, pågående bivirkninger, bør du umiddelbart kontakte lege.

Blodforskyvning

Under og etter en trening pumpes blod ofte bort fra hjernen og øyemuskulaturen. Dette forårsaker en rekke merkelige bivirkninger i synet, som blitz av hvitt lys, uskarphet og flekkete farger. Hvis du opplever dette mens du trener, stopp et øyeblikk for å tillate tilstrekkelig blodstrøm. Vent til synet ditt er korrigert for å gjenoppta fysisk aktivitet, eller stopp treningen helt.

Lavt blodsukker

Hypoglykemi, eller lavt blodsukker, kan være skyld i synsforstyrrelsene. Sukker i blodomløpet gir kroppen din energi, og å delta i lang eller krevende fysisk aktivitet, kan bruke opp en stor mengde sukker i kroppen. I tillegg til uskarpt eller nedsatt syn, er ofte lavt blodsukker ledsaget av rask hjerterytme, svimmelhet, tretthet og sult. For å avhjelpe problemet, må du spise noe høyt med proteininnhold og næringsstoffer umiddelbart.

Hodeskade

Den vanligste årsaken til å se stjerner er et resultat av hodetraume. Selv milde slag mot hodet kan føre til at det oppstår lysblink, farger og uskarpt syn. Hvis du nylig har deltatt i en kontaktsport som fotball, basketball, fotball eller hockey, kan det være årsaken til synsproblemene dine.

Hodepine

I noen tilfeller er blinkende lys eller uskarpt syn et tegn på en fremtidig migrenehodepine. Dette gjelder spesielt hvis du opplever synsproblemer i begge øyne. Hodepinen kan variere fra mild til alvorlig. Hvis du mistenker en hodepine, må du følge legens instruksjoner for å behandle den. Lysblink kan også oppstå uten hodepine og blir referert til som oftalmisk migrene.

Relaterte artikler:

Leamus etter trening

Strekk i ryggen etter trening

Om forfatteren

Legg inn kommentar