Symptomer på graviditet før positiv test

Lurer du på hva de tidlige tegnene på graviditet er? Lær mer om symptomer på graviditet, før en positiv test.

Symptomer på graviditet før positiv test

Enten du har prøvd å bli gravid i en måned eller et år, er du sannsynligvis ør av forventning. ikke bare for å ønske en ny baby velkommen til verden, men mer for å finne ut om du faktisk er gravid. Graviditetstester bruker antistoffer for å oppdage humant chorionic gonadotropin (hCG), et stoff laget av den utviklende morkaken. Ved å bruke ultrafølsomme graviditetstester, er du sannsynligvis i stand til å oppdage graviditet som starter fire til fem dager før den tapte perioden, selv om testene bare er omtrent 50 til 75% nøyaktige så tidlig. De dagene før et eventuelt positivt resultat kan være både spennende og nervepirrende. Selv om det ikke er noen garanti, er det visse endringer du kan se etter i løpet av denne tiden.

Her er 6 tidlige tegn på tidlig graviditet:

Crawings

Hormonelle forandringer kan forårsake trang etter mat tidlig i svangerskapet. Disse endringene i matpreferansene dine kan vare gjennom hele svangerskapet.

Brystforandringer

Hvis du opplever at brystene dine er mer omfangsrike, endrer farge eller er veldig følsomme for berøring, kan dette være et rødt flagg som du forventer.

Hyppigere dobesøk

Det kan ikke være en baby som sparker blæren ennå, men det betyr ikke at de uendelige dobesøkene ikke vil starte så tidlig som noen uker etter unnfangelsen. Nyrene dine jobber overtid for å kvitte seg med giftstoffer, og ja, hormonene dine spiller også en rolle. Fortsett å drikke mye vann, og tenk gjerne på dopausene dine som en måte å slappe av noen minutter til i løpet av dagen. Hvis økningen i doturene er ledsaget av en brennende følelse når du tisser, kan du ringe legen din eller jordmoren, fordi du kan ha fått en urinveisinfeksjon.

Tretthet

Hvis du jobber, går på skole eller tar vare på en familie og barn, er du sannsynligvis allerede ganske sliten. Men vi snakker ikke om den vanlige trettheten. Vi snakker om det overveldende behovet for å sove … på jobb, på skolen eller ved middagsbordet. Progesteron produsert under graviditet kan gjøre deg ekstra søvnig.

Kvalme

Selv om morgenkvalme ikke vanligvis merkes før rundt seks uker etter graviditet, kan den komme etter tre uker. Fordi tretthet er relatert til mer kvalme, bør du benytte enhver mulighet du kan til å sove, eller i det minste ligge på sofaen. Hvis du tar et prenatal vitamin før svangerskapet, er det mulig at det kan gjøre deg litt kvalm. Prøv å ta den om natten, med mat. Vitaminer med ekstra B6 kan også redusere kvalme. For mer alvorlig morgensykdom, snakk med legen din. Det er medisiner han eller hun kan foreskrive for å hjelpe deg med å forebygge eller behandle kvalmen.

Høyere kroppstemperatur

Hvis du tar morgentemperaturen din for å kartlegge syklusen din, har du kanskje lagt merke til at temperaturen ofte synker dagen før menstruasjonen kommer. Hvis du merker at den basale kroppstemperaturen holder seg høy selv når du forventer menstruasjon, er du kanskje gravid.

Hvor snart kan du ta en graviditetstest?

Din lege kan alltids ta en blodprøve, som vanligvis kan oppdage graviditet allerede en uke etter unnfangelsen. Hvis du kan være litt mer tålmodig, kan selvfølgelig svangerskapstester også gi deg beskjed ganske tidlig.

Noen av de mer avanserte graviditetstestene kan brukes så snart som fem dager før du mister menstruasjonen (selv om nøyaktigheten er maksimalt 50 til 75%). Hvis du kan vente til dagen for den tapte menstruasjonen, er nøyaktigheten til disse testene vanligvis 99%.

Relaterte artikler:

KAMPANJER HOS MILRAB |

Hvor lang tid tar det før man blir gravid

Når begynner kvalme gravid

Om forfatteren

Legg inn kommentar