HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT


Sykling som trening

Sykling er førsteklasses kondisjonstrening. Du vil forbrenne rundt 400 kalorier i timen. I tillegg styrker det underkroppen, inkludert bein, hofter og setemuskler.

Hvis du vil ha effektiv trening som er skånsom mot hofter, knær og ankler, er sykling et godt valg. Du kan sykle på veien, en sykkelsti eller en fjellsti. Innendørs kan du trene på en stasjonær sykkel eller kjøpe et stativ, kalt sykkelrulle, for din utesykkel.

Hvis du er nybegynner, velger du en flat sykkelsti eller vei. Hvis du er klar for en tøffere trening som også engasjerer overkroppen og kjernen, kan du prøve terrengsykling. Du kan gjøre det på stier og forskjellige typer ulendt terreng.

Terrengsykling er vanskeligere fordi du må navigere i åser og variert underlag, slik at overkroppen og kjernen din må jobbe. Det er mer en helkroppstrening enn å sykle på veien, som for det meste er en utholdenhets- og styrketrening for underkroppen.

Ha som mål å sykle i 30-60 minutter, 3-5 dager i uken. Start hver tur med oppvarming. Tråkk i sakte, lett tempo i 5-10 minutter. Øk deretter farten din slik at du begynner å svette. Hvis du sykler på en stasjonær sykkel, kan du bare endre innstillingene for et raskere tempo.

Når du har gjennomført treningsøkta, kan du ta 5 minutter ekstra for å kjøle deg ned ved å sykle i et lavere tempo.

Sykling med høy intensitet

Sykling øker pulsen nesten like mye som å løpe og forbrenner mange kalorier. Det er også skånsomt for kroppen din. Det legger ikke mye stress på leddene dine, noe som hjelper deg hvis du kommer i form eller har leddproblemer.

Områder sykling målretter

  • Kjernen: Kjernen din blir sterkere av sykling.
  • Armer: Denne treningen retter seg ikke spesifikt mot armene dine.
  • Bein: Dette er en flott treningsøkt for beina dine, spesielt for lår og hamstrings.
  • Setemuskler: Setemuskler og hofter vil få en god trening fra sykling.
  • Sykling retter seg ikke spesielt mot ryggen din. Hvis du vil legge til en øvre kroppsøkt, kan du prøve terrengsykling. Det vil engasjere ryggmusklene når du navigerer opp og ned bakker.
  • Fleksibilitet: Denne treningen fokuserer ikke på fleksibilitet.
  • Aerob trening: Sykling er effektiv utholdenhetstrening.
  • Styrke: De store musklene i underkroppen vil øke styrken med sykling.
  • Lav belastning: Dette er en trening som ikke gir stress på leddene.

Hva annet du bør vite

Hvis du ikke eier en sykkel, må du kanskje kjøpe en ny eller brukt. I noen byer kan du kanskje leie en. Selv om du ikke har syklet på mange år, kan du komme raskt inn i det igjen som nybegynner. Hvis du er overvektig, er sykling et godt alternativ fordi det ikke er en vektbærende aktivitet. Sykling er en ideell utendørs trening. Hvis du har en stasjonær sykkel, kan du sykle i hjemmet ditt.

Relaterte artikler:

Sykling som slanking

Sykle hver dag

Om forfatteren

Av Spurt

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%

Ultra Omega 3 er den ferskeste og reneste norske lakse-omega 3 som finnes på markedet