Sykling forbrenning

0
25
SYKLING FORBRENNING
Foto: Paul Green - Unsplash.com
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE

7 990,-

5 990,-

X-ERFIT

RUN 100 TREDEMØLLE!

SPAR KR 2000,-Har du noen gang lurt på hvor mange kalorier du forbrenner når du sykler? Lær mer om hvilken forbrenning du har når du sykler.

Svaret er ganske komplisert, og det avhenger av hva slags sykkel du bruker, hva slags motstand det er og hvor fort du sykler.

Hvordan sykling forbrenner kalorier

Når du bruker musklene dine, begynner de å bruke oksygenet du puster inn for å omdanne fett og sukker, og noen ganger proteiner, til adenosintrifosfat, eller ATP. Dette er det grunnleggende molekylet som leverer energi til celler. Du trenger stort sett en konstant strøm av ATP, selv om du ikke er spesielt aktiv. Men når du trener, trenger du mye.

Avhengig av hvor lang og intens treningen din er, kan kroppen din få tilgang til eller lage ATP på forskjellige måter. Det er litt ATP som er lagret i musklene dine, men når det er brukt opp, må du ha mer.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Under korte, intense utbrudd av trening, bruker kroppen din anaerob metabolisme for å konvertere karbohydrater til ATP. Under lengre, mindre intense treningsøkter får kroppen din ATP fra aerob metabolisme, hvor mesteparten av energien kommer fra karbohydrater.

Sakte og jevn vs. rask og intens sykling

Hvis du sykler i moderat, jevn hastighet og uten mye motstand, bruker du stort sett det aerobe stoffskiftesystemet ditt. Dette forbedrer hvor godt hjertet og lungene fungerer, og hjelper kroppen din å bruke glukose effektivt.

Lite effektiv bruk av glukose kan øke risikoen for pre-diabetes eller metabolsk syndrom. Med moderate nivåer av sykling forbedrer kroppen din også evnen til å mobilisere fett lagret i muskler.

Hvis du sykler i høyere hastighet eller med større motstand, vil du i større grad bruke det anaerobe stoffskiftesystemet ditt. Dette er en intensitet du kan opprettholde veldig lenge, men å sykle hardere vil hjelpe muskelfibrene dine å lære deg å tilpasse seg.

Som en generell regel, jo raskere hastighet, jo flere kalorier vil du sannsynligvis forbrenne, fordi kroppen din bruker mer energi for å sykle raskere. Ifølge Harvard University vil sykling med en moderat hastighet på 19 til 22 km i timen føre til at en person på 70 kg forbrenner 298 kalorier på 30 minutter. Med en raskere hastighet på 22 til 26 km i timen vil en person med samme vekt forbrenne 372 kalorier.

Stasjonær sykling

Kaloriforbrenningen kan variere litt mellom å bruke en innendørs stasjonær sykkel og sykle ute. Sykling ute er imidlertid mer dynamisk. Du må være oppmerksom på omgivelsene dine, og det er større variasjon i bevegelse når du svinger for å følge veier og stier. Det kan også være vindmotstand og stigninger som åser, og dette kan hjelpe deg med å forbrenne mer kalorier enn når du sykler innendørs, avhengig av spinnklassen du gjør.

I følge Harvard University varierer antall kalorier som brennes på en stasjonær sykkel i et “moderat” tempo, avhengig av hva en person veier. Moderat tempo tilsvarer omtrent 19-22 km i timen. I en periode på 30 minutter er følgende kalorier som er brent etter gjennomsnittlig vekt:

  • 57 kg: 210 kalorier
  • 70 kg: 260 kalorier

Sykling ute

En person kan forbrenne litt mer kalorier når du sykler ute. Sykling i moderat tempo utendørs kan forbrenne følgende antall kalorier i løpet av et tidsrom på 30 minutter:

  • 57 kg: 240 kalorier
  • 70 kg: 298 kalorier
  • 84 kg: 355 kalorier

Noen mennesker kan velge å kjøre BMX eller terrengsykling. Dette har en tendens til å føre til at en person forbrenner flere kalorier fordi personen kan sykle opp bakker og i steinete, ujevnt terreng.

I følge Harvard University forbrenner en person følgende antall kalorier når man sykler i 30 minutter basert på vekten:

  • 57 kg: 255 kalorier
  • 70 kg: 316 kalorier
  • 84 kg: 377 kalorier

Relaterte artikler:

Hvilke muskler trenes ved sykling

Sykling som alternativ trening til sykling

Annonse fra MILRAB