HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT


Sykle seg i form

Så å si alle som sykler vil bli i bedre form. Enten du er nybegynner eller profesjonell, uansett erfaring, gjelder de fleste av de samme retningslinjene når du skal sykle.

Trening er en kontrollert måte å utfordre kroppene våre på, og regelmessig trening gjør at kroppen kan tilpasse seg og bli bedre. For å fortsette fremgangen må vi fortsette å øke treningsmengde og intensitet med disse utfordringene. Dette kan bety å sykle lenger, eller sykle med høyere intensitet. Men uten å stresse kroppen din med nye fysiske utfordringer, vil du stagnere, eller til og med bli i dårligere form.

For å forbedre kondisjonen din kreves det at du balanserer treningsvolum og intensitet. Det må være hyppig nok til å legge på litt stress på kroppen, men være balansert og med nok restitusjon, slik at kroppen gradvis tilpasser seg økt treningsmengde og intensitet.

Hvordan du kan trene på sykkel

Prøv å legge inn sykkeltrening med lav, moderat og hard intensitet i løpet av en uke, men en hovedvekt av trening med lav intensitet. 80 prosent eller mer av treningen bør være med lav intensitet. Du bør også ha en ukentlig langtur.

Langtur

60 minutter +. Lange turer i et samtaletempo er grunnlaget for å forbedre utholdenheten din. I dette tempoet er pusten din dyp, rytmisk og regelmessig, og skal aldri føles anstrengt. For disse turene holder du deg til flatt eller lett kupert terreng i stedet for terreng med mye bakker. Fokusere på å holde en jevnt høy tråkkfrekvens, og bruk den lange turen til å bli vant til å spise og drikke mens du sykler.

Denne turen vil trene kroppen din til å bli vant til å forbrenne drivstoff effektivt. Det vil også hjelpe deg med å forbedre din teknikk, og hjelpe deg med å bli vant til å sitte på salen i lengre perioder.

Sykling i bakker og kupert terreng

30-60 minutter. Lange stigninger er ideelle for denne økten, eller de kan gjøres flatt terreng med høy motstand. Etter en god 10-minutters oppvarming, tråkke i fem minutter i et tempo som føles hardt, men kontrollerbart. Du bør puste dypt og bare kunne si ett eller to ord om gangen. Restituere i ett minutt og gjenta.

Ha som mål om minst 20 minutter i det harde tempoet per økt. Hvis du har mer tid, kan du ha som mål om 10 minutter i hardt tempo før du restituerer i ett minutt. Disse øktene bidrar til å forbedre muskeleffektiviteten og gjøre det lettere å klatre.

Sykling med hard intensitet

30-60 minutter. Høyintensiv intervalltrening (HIIT) har vist seg å øke utholdenheten, øke kaloriforbrenningen og forbedre kardiovaskulær kondisjon. I løpet av intervallene må du jobbe veldig hardt – du trenger opp mot 100 prosent innsats – men intervallene skal være veldig korte. Etter en god 10-minutters oppvarming, bruk fem minutter på å veksle mellom 30 sekunders totalinnsats og 30 sekunders restitusjon. Tråkke lett i fem minutter og gjenta.

Relaterte artikler:

Sykling som trening

Sykling som slanking

Om forfatteren

Av Spurt

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%

Ultra Omega 3 er den ferskeste og reneste norske lakse-omega 3 som finnes på markedet