Syk av stress på jobb

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Å ha en veldig stressende jobb kan gjøre mer enn bare å påvirke din generelle mentale velvære. Blir du syk av stress på jobb?

Syk av stress på jobb

Det kan også påvirke din fysiske helse negativt. Når du er overveldet og i kamp- eller fluktmodus på jobb, må kroppen pumpe ut ekstra kortisol og adrenalin. Dessverre kan det å være i denne tilstanden for lenge føre til en rekke ubehagelige fysiske symptomer.

Gjør jobben din deg syk? Hvis du mistenker at det kan være det, sjekk ut om du har noen av disse symptomene

Du greier ikke sove

Søvnløshet kan være et av mange tegn på stress. Hvis du ikke kan få tankene fra jobb om natten og mister søvn på grunn av det, kan dette føre til en hel rekke andre problemer. Søvnmangel påvirker humøret, motivasjonen, blodtrykket, sexlysten og immunforsvaret.

Du sover for mye

Stress påvirker mennesker på forskjellige måter. Alternativt kan det føre til at du trenger mer søvn for å takle det forhøyede adrenalin- og kortisolnivået. Hvis du legger deg på en anstendig tid, men fortsatt sliter med å komme deg ut av sengen, eller synes at du trenger å sove mye i helgene, kan det hende at kroppen din prøve å fortelle deg noe.

Du går ned i vekt

Hvis du plutselig har mistet interessen for mat, kan det skyldes kamp- eller fluktmodus på jobben. For mye stress kan føre til vekttap, noe som kan ha negative konsekvenser for helsen din. Vurder om en endring i appetitten kan skyldes for mye tid brukt under press eller ikke.

Du går opp i vekt

Ettersom adrenalin- og kortisolnivået øker på grunn av et utfordrende arbeidsmiljø, er det ikke uvanlig å legge på seg og synes det er vanskeligere å gå ned i vekt. Spesielt er en økning i vekt rundt midjen et rødt flagg for at kortisolnivåene dine er for høye på grunn av stress.

Du føler deg sliten og umotivert

Dette er et av de viktigste tegnene. Å være i høyspentmodus for lenge, kan redusere energinivået og gjøre det vanskeligere å være produktiv og oppnå dine mål på lang sikt. Og dessverre, hvis du er mindre produktiv på jobb, kan du begynne å føle deg enda mer under press.

Du blir forkjølet oftere

Stress svekker immunforsvaret ditt, og gjør deg mer utsatt for virusene som kommer din vei. Sliter du med flere forkjølelser eller anfall av influensa hvert år, når alle rundt deg ser ut til å kunne bekjempe dem, kan være en klar indikator på at jobben din er for stressende og påvirker kroppens evne til å bekjempe sykdom.

Det tar lengre tid å komme seg fra lettere sykdommer

Blir du ikke kvitt forkjølelsen? Forkjølelse som henger på i ukevis kan være fordi du har et svekket immunforsvar. Lange timer eller mangel på søvn kan være årsaken til at kroppen din ikke greier å kvitte seg med en sykdom som burde gått over mye raskere

Du trener sjeldnere

Lavt energinivå og manglende motivasjon når du ikke er på jobb, kan gjøre det vanskeligere å finne tid og motivasjon for trening. Siden regelmessig trening påvirker humøret og den generelle helsen din positivt, kan mindre trening føre til mindre overskudd, i tillegg søvnendringer, svingninger i appetitten og vektøkning.

Du unngår sosiale sammenhenger

Hvis du er stresset på jobb, kan det påvirke ditt personlige liv. Du kan være irritabel eller ikke i stand til å slutte å tenke på jobb, eller det kan være vanskeligere å finne energi og tid til familie og venner. Og hvis du tilbringer mindre tid med familie og venner fordi jobben din holder deg nede, kan dette også ha en negativ innvirkning på din generelle helse. Vi er sosiale skapninger av natur, og noen medisinske eksperter mener sosial isolasjon kan føre til betennelse i kroppen og sykdom.

Legen din gir uttrykk for bekymring

Hvis blodtrykket eller kolesterolnivået har gått opp, eller legen din legger merke til ytterligere endringer i helsen din som kan være relatert til stress, bør du være oppmerksom og følge medisinske råd de foreslår, i tillegg til å finne måter å minimere og bekjempe jobbrelatert stress.

Relaterte artikler:

Psykisk stress gravid

Hvordan trening kan gjøre deg syk

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar